WERK 27 B.V.

Poortweg 19
4613 BW Bergen op Zoom
Postbus 709
4600 AS Bergen op Zoom

Tel. 06-57944804

E-mail: info@werk27.nl
Website: www.werk27.nl

De participatiewet die sinds 1 januari is ingevoerd noopt  werkgevers om inspanningen te verrichten om de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkingen vorm te geven. Immers, in het sociaal akkoord van 11 april 2013 hebben kabinet en werkgevers afgesproken dat ze extra banen gaan creëren voor mensen met een arbeidsbeperking.  Wordt niet aan die afspraak voldaan, dan treedt per 2016 de Quotumwet in werking.

Veel werkgevers vinden deze nieuwe wet belastend: waarom mag ik zelf niet bepalen wie ik aanneem? “Het glas is niet halfleeg, maar halfvol”, meent Paul van Loon, directeur van WERK 27. “Deze wet biedt juist kansen”. De overheid en de Belastingdienst bieden werkgevers subsidies aan die mensen met een beperking een baan geven. WERK 27 heeft veel ervaring met deze mogelijkheden en adviseert de werkgevers hoe hier mee om te gaan.

Al ruim 5 jaar biedt WERK27 coaching, begeleiding en re-integratiediensten aan in geheel West-Brabant en Tholen. In eerste instantie voornamelijk gericht op jongeren met een beperking maar inmiddels ook voor mensen in de ziektewet en met een PGB of WMO indicatie.

Voor werkgevers staan zij ook graag klaar om hun te helpen bij het invullen van hun drive om een maatschappelijk verantwoorde onderneming te zijn en rekening te houden met de Participatie wet.

“Wij kijken naar de mens achter de situatie”, zegt Van Loon. “Met andere woorden: wie is die man of vrouwelijk werkelijk? Welke talenten heeft diegene ? Hoe is het met zijn/haar intrinsieke motivatie?” Deze eigen motivatie is het startpunt van waaruit wij werken. ‘Waar wordt iemand blij van, wat is zijn/haar passie”. “Vanwege hun beperking stoten deze mensen regelmatig hun neus in het maatschappelijk verkeer. Ze raken gedemotiveerd, blijven op de bank zitten. Onze coaches zijn echter heel praktisch ingesteld: ze gaan met hen aan de slag. Ze moeten dus letterlijk in beweging komen. Ze gaan wandelen, sporten, muziek maken. Als je fysiek iets doen, werkt dat geestelijk door. Daardoor gaan deze mensen meer ondernemen vanuit hun passie en dat is weer goed voor het zelfbeeld. Hun leven krijgt weer een nuttige invulling waardoor de laatste stap richting werk overbrugd kan worden.

De manier waarop de coaches met hun cliënten werken getuigt van kwaliteit. “De trajecten worden op maat gemaakt”.  Dit is persoonlijk, heeft het meeste effect en biedt perspectief. Voor zowel de jongeren als de toekomstige werkgevers.

Financieel aantrekkelijk voor werkgevers

Om de participatiewet tot een succes te maken, zullen werkgevers financieel worden ondersteund bij het integreren  van jongeren met een arbeidsbeperking in hun bedrijf. Hoe en wat er mogelijk is, daar kunnen wij de werkgevers vrijblijvend in adviseren, zegt Van Loon. Van een proefplaatsing, looncompensatie bij ziekte (No-riskpolis), loondispensatie, jobcoach ondersteuning tot de mobiliteitsbonus van de belastingdienst. 

“Als je dit alles bij elkaar optelt, is het ook financieel zeer aantrekkelijk een jongere met beperking een kans te bieden” Wat echter niet in geld is uit te drukken, maar minstens zo belangrijk is, is dat deze jongeren in het maatschappelijk verkeer mee gaan doen. Goed voor het imago van het bedrijf en voor de jongeren zelf.

EcoService Europe EcoService Europe

Op weg met kwaliteit!