'Huisvesting moet bijdragen aan levensgeluk'

  • Zakelijke dienstverlening

Van Aarle De Laat geeft inhoud aan ambities op het gebied van maatschappelijk vastgoed. Directeur Richard Swinkels legt uit wat dat precies inhoudt.

Directeur Richard Swinkels aan het woord

Hoe zou u uzelf omschrijven als ondernemer?

Altijd gericht op kansen en creatief bij het verder invullen daarvan. Het gaat erom, te voorzien in een behoefte en onderscheidend te zijn.

Hoe ziet uw loopbaan er tot op heden uit?Richard Swinkels Van Aarle De Laat

Projectengineer, projectleider, project-manager, accountmanager: alle bij de Nederlandse Spoorwegen, gedurende 12 jaar. Vervolgens heb ik een periode van 2-3 jaar een eigen bedrijf gehad: Quattro Bouwmanagement & Consultancy. Daarna aan de slag als adviseur/ accountmanager bij Van Aarle De Laat; Bij dit bedrijf ben ik sinds vier jaar werkzaam als directeur.

Wat is uw grootste zakelijk succes tot op heden?

Dat we in crisistijd (zeker in de vastgoedsector) ons bedrijf gezond hebben kunnen houden, dat we een duidelijke koers varen, herkend en erkend worden als strategisch adviseur en een stabiele portefeuille-ontwikkeling kennen.

Welke ondernemer inspireert u? En waarom?

Steve Jobs…. Hij wist als geen andere de juiste combinaties te leggen. Hij creëerde een product waaraan nog geen behoefte was, maar door de juiste introductie en sfeer werd iedereen verleid het te kopen.

Welke boodschap wilt u uw collega ondernemer meegeven?

Probeer de kansen te zien in plaats van de bedreigingen…. dat geeft veel meer energie, is leuker en leidt uiteindelijk tot (meer) succes.

Over Van Aarle De Laat

Wat is de core business van jullie organisatie?

Van Aarle De Laat geeft onafhankelijk huisvestingsadvies aan zorginstellingen, onderwijsinstellingen, woningcorporaties en gemeenten. Ook bij de laatste twee categorieën zijn vaak zorg en/of onderwijs de aanleiding om onze hulp in te roepen. Onze betrokken huisvestingsadviseurs verbinden huisvestingsvraagstukken altijd met het primaire proces en de visie van de klant, of het nu gaat om programma’s van eisen, haalbaarheidsstudies of strategische vastgoedplannen.

Hoe is jullie organisatie ontstaan?

Ons bedrijf heeft een oorsprong in het bouwmanagement van zorgprojecten, inclusief het begeleiden van bouwprojecten door het toen nog bestaande overheidsregime zorghuisvesting. Vanuit die rol zijn we steeds meer opgeschoven naar de ‘voorkant’ van bouwprojecten en huisvestingsvraagstukken: een beweging richting strategisch vastgoedadvies. Advisering is inmiddels onze kernactiviteit bij uitstek.

Wat maakt jullie organisatie uniek?

Wij worden bijzonder gemotiveerd doordat we via huisvesting bijdragen aan het levensgeluk van onder andere zorgbehoevende ouderen en schoolgaande kinderen: de ‘eindgebruikers’ van de gebouwen. Onze adviseurs zien huisvesting niet als doel op zichzelf, maar als een middel om doelen te bereiken, zoals comfortabel wonen, werken en leren. Als voorbeelden: op een school staat de kwaliteit van het onderwijs voorop, maar de kwaliteit en gebruiksmogelijkheden van het onderwijsgebouw dragen daar in belangrijke mate aan bij. In een gehandicapteninstelling zijn de zorg, de ‘handen aan het bed’ en de bejegening van de cliënt door de medewerkers cruciaal. Maar als het gebouw het leveren van goede zorg belemmert, is dit een sterk manco. Wij leggen daarom verbindingen tussen gebouw en primair proces, maar ook tussen organisaties en marktsegmenten onderling. Zo creëren we kansen en scheppen we mogelijkheden.

Economische thema's in de regio Zuidoost-Brabant  zijn: High Tech, Automotive, Lifetec, Design en Innovatie. Is jullie organisatie met één van deze thema's verbonden? En zo ja, op welke manier?

'Lifetec' is de verzamelnaam voor 'medische technologie en life sciences'. Onze opdrachtgevers in de zorg hebben daar nadrukkelijk mee te maken. De lifetec is een onderdeel van het totale pakket van huisvesting, technologie en daarbij passende gebruiksmogelijkheden. In de onderwijssector ligt er een relatie met Design en Innovatie. Onze huisvestingsoplossingen creëren als het ware de ‘schil’ waarbinnen die disciplines optimaal tot hun recht kunnen komen.

Waar staat de organisatie over 5 jaar?

Over vijf jaar heeft Van Aarle De Laat zich verder ontwikkeld als verbindende speler op het gebied van maatschappelijk vastgoed. Door allerlei ontwikkelingen komen haalbare huisvestingsoplossingen steeds meer onder druk te staan, waardoor steeds meer behoefte ontstaat aan creativiteit en deskundigheid. Nog meer dan nu zullen maatschappelijk actieve organisaties met een huisvestingsvraagstuk ons in te toekomst vragen om de juiste verbindingen te leggen, ideeën te genereren en ook waar te maken.

Wat zijn de plannen voor de nabije toekomst?

Nieuwe kansen creëren teneinde de markt te blijven bedienen in de vraag van de toekomst.

Van Aarle De Laat Pand

Meer informatie over AARLE DE LAAT, VAN :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!