Ondernemen is meebewegen; de wereld verandert razendsnel

  • Technologie

Lang voor de coronacrisis waren ze al overgestapt op de cloud. Flexibel werken was al de standaard. Thuis, onderweg of bij de klant, overal toegang tot bedrijfsdocumenten. Videobellen met collega’s, de normaalste zaak van de wereld. Armac Industrial Automation heeft de coronaperiode goed doorstaan.

Ondernemen is meebewegen; de wereld verandert razendsnel

Foto: Roland Geurts, directeur Armac / © Jacques Kok

Met dank aan het innovatieve bloed dat door de aderen stroomt, want veranderingen een stap voor zijn, dat is de kunst van het ondernemen. Roland Geurts, directeur bij Armac, noemt het: Voorsprong door passie!

Innoveren doe je samen

Armac is een high tech bedrijf in de industriële automatisering. Ze schrijven software op maat voor machine- en procesbesturing en ontwerpen, bouwen en installeren de bijbehorende besturingskasten en installaties. Door de koppeling te maken met big data en de cloud maken zij het onmogelijke mogelijk. Als elektrotechnicus richtte Geurts in 1991 Armac op. Nu leidt hij de innovaties. Geurts: “Ik ga nog steeds naar klanten, want innoveren doe je met de buitenwereld.”

Zet een stapje extra voor de klant

Armac haalt haar inspiratie niet alleen uit klanten maar organiseert ook innovatiedagen. Op die dagen gaan de circa tien software en hardware engineers nieuwe snufjes uitproberen. Geurts: “De wereld verandert razendsnel. Je moet zorgen dat je mee verandert. Zeker in de techniek. Daar gaat het dubbel zo hard. Wij zijn continu aan het innoveren. Daar is vooral passie voor nodig. Die passie behoud je door op zoek te gaan naar uitdagende projecten. Daardoor kunnen we niet de goedkoopste zijn, maar klanten kiezen voor ons vanwege de hoge kwaliteit en service levels die wij bieden. Wij zijn merkonafhankelijk. We zoeken voor iedere klant de beste oplossing. Veel is maatwerk.”

Laat zien dat je innovatief bent

De vernieuwende ideeën van Armac beperken zich niet alleen tot hun producten en diensten. Ook hun huisstijl, website en de inrichting van het pand pakten zij aan. “We zijn innovatief, high tech en toegankelijk, dan moet je dat ook uitstralen. Ook met het oog op nieuwe medewerkers. Goed opgeleide techneuten zijn moeilijk te vinden. Zorg dan in ieder geval dat ze jou vinden en dat je een aantrekkelijke werkgever bent.”

Geef medewerkers ruimte voor creativiteit

Er werken veel hooggeschoolde mensen bij Armac. “Ondernemen is daardoor vooral coachen, niet zozeer sturen.” Geurts geeft als tip mee: “Als je wil innoveren, geef je medewerkers dan zoveel mogelijk vrijheid. Zorg dat ze hun ding kunnen doen. Ook scholing is daar onderdeel van. We leren veel van projecten en praten elkaar daarover bij. We kijken ook naar hoe de wereld verandert en wat er per medewerker nodig is aan scholing om dat bij te houden.”

De toekomst zit in het koppelen van systemen

Geurts ziet de toekomst als één groot systeem. “Je kunt tegenwoordig alles aan elkaar koppelen. Dat zie je wel aan een Google, die precies weet in welke advertenties jij geïnteresseerd bent of een Netflix die kan voorspellen welke film jij wilt kijken.” Op dit gebied gaan de ontwikkelingen de komende jaren nog wel even door, verwacht Geurts. De kracht zit in het aan elkaar knopen van informatie en wat je daarmee kunt doen, voorspelt hij. Daar ziet hij dan ook volop kansen voor Armac. “Straks zijn verkeerslichten en parkeergarages gewoon gekoppeld aan je navigatie”, aldus Geurts.

Auteur: Olga Heeren

Meer informatie over ARMAC B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel