BOM helpt koplopersgroep SME Instrument

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

Het SME Instrument is een geheel nieuwe, Europese subsidie regeling, speciaal gericht op de groep ambitieuze High Tech ondernemingen. De BOM ondersteunt bedrijven bij de aanvraag van deze subsidie.

BOM helpt koplopersgroep SME Instrument

Hierin staat niet zozeer onderzoek, maar juist de ontwikkeling van de markt en uitrol ervan op Europese schaal centraal. Daarnaast is een andere Europese voorwaarde, het verplicht samenwerken met andere partijen in een ander land, niet noodzakelijk gesteld.

De ondersteuning zelf bestaat uit een drietal fasen. In fase 1 kan een kortdurend marktonderzoek gedaan worden, waarvoor een lumpsum bedrag van € 50.000 beschikbaar gesteld wordt. In fase 2 is zelfs een bedrag van € 2.5 mln. beschikbaar voor uitrol en verdere ontwikkeling van de markt. Naast de financiële ondersteuning is er ook ondersteuning in de vorm adviseringsdagen beschikbaar via het E.E.N. netwerk. Fase 3 bestaat uit ondersteuning en begeleiding naar grote Europese finanicierings fondsen, zoals het EIB, en is momenteel nog in ontwikkeling. 

Aanvraag

MKB bedrijven kunnen in aanmerking komen voor fase 1 en fase 2 ondersteuning door het indienen van een gerichte aanvraag in op de openstaande onderwerpen. Een twaalftal specifieke onderwerpen, waaronder Open Disruptive ICT, staan op dit moment open. De eerstvolgende deadline is 17 december 2014, met uitslag in Juni 2015.

Omdat deze regeling nieuw is en sterk afwijkt van voorgaande regelingen, is er nog weinig ervaring mee opgedaan. Daarom heeft de BOM een ondersteuningsplan ontwikkeld, om zo snel mogelijk deze interessante regeling te verkennen. Een tiental ondernemers wordt in de zogeheten koplopersgroep door professionals ondersteund bij het maken van de subsidie aanvraag, met als doel als groep en voor Brabant hiervan te leren. Een tweetal aanvragen zijn inmiddels ingediend. 

Koplopers workshops

Het koplopers programma bestaat uit een aantal workshops gericht op het kennismaken met deze nieuwe regeling, en het indienen van de aanvraag zelf. Door groepsgewijs samen te werken en kennis te delen worden elementaire aanvraag fouten voorkomen en sterkere aanvragen geproduceerd, met een hogere slaagkans.  Hoewel het programma al gestart is, zijn er nog mogelijkheden om met deze koplopergroep meet te doen. We vragen u hiervoor contact op te hemen met pvisser@bom.nl of kjansen@bom.nl.

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!