Brabantse voorronde European Young Chef Award in Den Bosch
- 9 sep., 2016
- Agrofood & Biobased
- Bron: Agrifood Capital
Tijdens Bourgondisch 's-Hertogenbosch wordt op 17 september wordt de Brabantse voorronde van de European Young Chef Award gehouden. De winnaar zal Brabant vertegenwoordigen in de Europese wedstrijd op 14 november in het Spaanse Barcelona.
De European Young Chef Award is een initiatief van tien Europese regio’s die zich samen inzetten voor beter, gezonder, veiliger en meer duurzaam geproduceerd voedsel. De European Young Chef Award draagt bij aan het versterken van de onderlinge banden tussen de regio’s via jonge, innovatieve chefs die werken met regionale producten en tradities rond voedsel in hun eigen regio’s.
Innovatie met traditie
Barcelona is gelegen in de regio Catalonië, die dit jaar de drager van de titel ‘Europese Regio van de Gastronomie’ is. Omdat Noord-Brabant in 2018 zelf de titel van Europese Regio van de Gastronomie draagt en dan ook de European Young Chef Award organiseert, wil de provincie dit jaar een waardige kandidaat naar Barcelona afvaardigen.
Via Noord Brabant Culinair is een zestal kandidaten geselecteerd. Tijdens Bourgondisch ’s-Hertogenbosch zullen zij hun gerecht bereiden binnen het thema “Innovatie met traditie”.
Jury en deelnemers
De Brabantse voorronde vindt plaats op zaterdag 17 september a.s. op de Parade in ’s-Hertogenbosch van 11.00-14.00 uur. De winnaar wordt direct daarna bekend gemaakt door de deskundige jury onder leiding van François Geurds, Brabantse topchef van het FG restaurant (2 Michelin Sterren) in Rotterdam.
De zes deelnemende topchefs - niet ouder dan 28 jaar - zijn:
- Yori Gerritsen, Zout&Citroen (Oosterhout)
- Duco Roovers, Sense (’s-Hertogenbosch)
- Walter Dijkstra, Promessa (Eersel)
- Jan van Hout, Ons Jongens (Someren)
- Jaap Krabbendam, De Karpendonkse Hoeve (Eindhoven)
- Wayne Kropman, De Heer Kocken (Vught)
Meer informatie over AgriFood Capital:
Bekijk het complete instantieprofiel