Kick-off Cleantech BATTLE 2016 groot succes

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Cleantech Center

Op 20 januari heeft in het Cleantech Center in Zutphen de kick-off van de BATTLE 2016 plaatsgevonden. Het Cleantech Center organiseert voor de 3e keer deze BATTLE en steeds meer ondernemers en studenten melden zich aan.

Kick-off Cleantech BATTLE 2016 groot succes

Bij deze BATTLE werken ondernemers en onderwijs samen om milieuvriendelijke oplossingen te bedenken voor actuele problemen. Aan de Cleantech BATTLE 2016 doen 25 ondernemers mee en ca. 150 studenten die verdeeld over groepen van 4 à 5 studenten strijden om de Cleantech BATTLE 2016 bokaal.

Op 4 april vindt de halve finale plaats in het Cleantech Center in Zutphen waar gestreden wordt om 5 finale plaatsen. De finale vindt plaats tijdens het Cleantech Tomorrow Event 2016 in Almen.

De volgende Battles zijn beschikbaar:

  1. Drijvende teelt eenheid (Bereik – Eefde)
    Bedenk een drijvende productie eenheid voor teelt van bolgewassen en kiemplanten op water. Door deze dubbelteelt ontstaat een positieve businesscase zowel voor de teler alsmede voor het waterschap.
  2. De korte vezel (Lemoine – Vaassen)
    We hebben bij onze productie een katoenen vezel afval van 2 mm. Wij willen onderzocht hebben wat wij met dit afval kunnen doen.
  3. Pratende stenen (Tauw – Deventer)
    Ontwerp stenen die reageren zodra iemand er op staat, waarbij de passant op een wandelroute uitleg krijgt over objecten of de omgeving.
  4. De schone auto (The Gallery – Brummen)
    Haalbaarheidsstudie naar het ombouw van een Jaquar xj6 tot de meest duurzame auto.
  5. Een nieuw leven (Auping – Deventer)
    Hoe kan Auping, de producten die al in de markt staan (onze installed base) een nieuw leven geven, dat aansluit bij de veranderende behoefte van de klant.
  6. Daar zit een luchtje aan (Erik Hoentjes – Lochem)
    Op een melkvee stal zit een luchtwasser, hoe kunnen we het water dat daarvoor wordt gebruikt bewerken zodat het weer hergebruikt worden.
  7. CO2 footprint (Avantes – Apeldoorn)
    CO2 neutrale spectrometers voor de ‘cleantech industry’.
    Doel: Identificeren van noodzakelijke verbeteringen in de productie van spectrometers om te komen tot CO2 neutrale eindproducten.
  8. Pompen of verzuipen (Gemeente Lochem – Lochem)
    Hoe kunnen we zo efficiënt mogelijk het land beregenen met een elektrische dompelpomp, die onafhankelijk is van het stroomnet.
  9. Vers gras (Robbert Haijtink – Lochem)
    Hoe kunnen we een automatische verplaatsbare afrastering ontwikkelen zodat de koeien ieder dag op een vers stuk gras kunnen grazen.
  10. Berm en biomassa (Gemeente Lochem – Lochem)
    Hoe kun je biomassa, in de vorm van berm en strooimaaisel door compostering geschikt maken voor de landbouw, hoeveel is beschikbaar en hoeveel heb je nodig om tot een goed verdien model te komen.
  11. De ronde baal (Gemeente Lochem – Lochem)
    Ontwerp een verplaatsbaar systeem voor een ronde strobaal, waarbij de baal hooi automatisch of handmatig afgerold kan worden, zodat de gehele baal benut kan worden en het verwerken minder zwaar is.
  12. Zonnestroom (Boerderij Ten Have – Lochem)
    Boeren met zonnedaken (pv cellen zitten te wachten op efficiënte opslag van de opgewekte energie, hoe kunnen ze dit realiseren?

Meer informatie over Cleantech Center:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!