Noordoost-Brabant potentiële koploper-regio in duurzame voedselproductie
- 27 feb., 2017
- Regionale ontwikkeling
- Bron: Agrifood Capital
In de regio zijn alle ingrediënten aanwezig om over te gaan naar de slimme en duurzame voedselproductie van de toekomst.
Noordoost-Brabant kan zich ontwikkelen tot een koploper-regio op gebied van duurzame voedselproductie. Dat bevestigen ’Circulair voedselsysteem Noordoost-Brabant’ en ‘Landscaping the Food, twee recente studies van AgriFood Capital.
Onder druk
Deze transitie is nodig om de sterke positie van de regio te handhaven in een veranderend ondernemerslandschap. De agrifood sector staat momenteel onder druk, zowel economisch, ecologisch als maatschappelijk.
Toekomstperspectief
Noordoost-Brabant beschikt over de visie, kennis, infrastructuur en proeflocaties (‘living labs’) voor een haalbaar en volhoudbaar toekomstperspectief. Beide studies leveren bouwstenen voor concrete initiatieven op dit gebied. Dit lukt alleen wanneer overheden, ondernemers, kennisinstellingen én inwoners zich hiervoor gezamenlijk inspannen.
Meer informatie over AgriFood Capital:
Bekijk het complete instantieprofiel