Reizigers samen aan tafel
- 19 apr., 2011
- Zakelijke dienstverlening
- Bron: RECRON
Sharetable is een initiatief om het voor (zaken)reizigers makkelijker te maken om gezamenlijk te eten.
Voor veel (zaken)reizigers is in je eentje moeten eten in restaurants geen pretje. Het is vaak saai en iedereen lijkt naar je te kijken, maar de drempel om te vragen of je bij iemand anders aan tafel mag gaan zitten is erg hoog. Shareatable is een initiatief om het voor (zaken)reizigers makkelijker te maken om samen te eten. Het kost niets en je hebt sowieso een interessantere avond.
Wat houdt Shareatable in?
In de deelnemende restaurant wordt per avond een tafel aangewezen die bedoeld is om te delen en waar mensen zomaar aan kunnen schuiven. Een kaartje met het Shareatable logo geeft aan dat díe tafel bedoeld is om te delen. Verder zijn er geen spelregels. Op de website shareatable.org kun je zien welke hotels en restaurants meedoen. Verder staan er ervaringen van eerdere tafeldelers en binnenkort kunnen mensen zich ook via Twitter aanmelden en zien wie er nog meer aan een tafel in de buurt zit.
Dit initiatief is aantrekkelijk voor de (zaken)reiziger maar ook interessant voor de hotel-restaurants. Immers, meer gezelligheid in het restaurant trekt meer gasten en levert dus meer omzet op. Bovendien, mensen die aan de praat raken met elkaar consumeren meer. Het hoeft trouwens niet alleen om alleenreizende gasten te gaan. Ook echtparen of samen reizende collega’s hebben wel eens behoefte aan nieuw gezelschap.
De oprichtsters, Martina Grutterink en Liz Luyben, reizen zelf veel voor hun werk en leerden elkaar kennen toen ze bij toeval een tafel deelden. “'t Was heel druk dus ik vroeg of ik erbij mocht komen zitten", vertelt oprichtster Martina, “Dat pakte erg leuk uit! Die eerste avond hadden we het erover dat het zo fijn zou zijn als je niet die drempel over hoefde, als je ergens aan wil schuiven, en voor we 't wisten waren we samen een website begonnen.” “Het idee is ook om wat meer gezelligheid te brengen in de wereld.” vult Liz aan, “Iedereen heeft 500 Facebook vrienden en intussen zit je toch alleen te eten. Dat klopt toch niet?”