Ruim 3 miljoen beschikbaar voor innovatieve bedrijven

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Impuls Zeeland

Tussen 2 februari en 31 maart 2017 kunnen innovatieve bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland een subsidieaanvraag indienen bij CrossRoads.

Ruim 3 miljoen beschikbaar voor innovatieve bedrijven

Door het stimuleren van technologische en grensoverschrijdende innovatie wordt aan de grensregio een economische boost gegeven. CrossRoads, vanuit Impuls Zeeland, past binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland. Het doel van het project is om concrete innovatieprojecten van bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg) te steunen. CrossRoads2 richt zich op mkb-ers met sterke, innovatieve en technisch haalbare projectideeën die willen samenwerken met bedrijven aan de andere kant van de grens. Het project is een vervolg op het succesvolle CrossRoads1 en mikt op diverse sectoren, waaronder hightech-systemen, chemie & materialen, agrofood, life sciences & health, cleantech, biobased economy en logistiek & maintenance.

Steun voor haalbaarheidsstudies en innovatieprojecten

Bedrijven kunnen subsidies aanvragen voor zowel haalbaarheidsstudies als innovatieprojecten. Haalbaarheidsstudies, uitgevoerd door een externe expert, dienen om de technische of commerciële haalbaarheid van een innovatieproject te verkennen. Ze worden maximaal voor 10.000 euro gesteund met een steunpercentage van 50 procent. Een innovatieproject houdt in dat prototypes van een nieuw proces of product ontwikkeld en gedemonstreerd worden. Ze worden maximaal voor 135.000 euro gesteund met een steunpercentage van 45 procent.

De huidige oproep loopt van 2 februari tot en met 31 maart 2017 en is de derde openstelling van CrossRoads. Er is een recordbedrag beschikbaar van 3.142.538 euro voor innovatieprojecten en 180.000 euro voor haalbaarheidsstudies.

Resultaten

De eerdere oproepen van CrossRoads leverden intussen al mooie resultaten op. De eerste call (augustus-september 2016) resulteerde in vijf gesubsidieerde projecten voor in totaal 299.462 euro. De haalbaarheidsstudies steunen onderzoek naar decibelsensoren, 3D-scanning in automotive-ketens en technologische hulpmiddelen voor ademhalingskinesitherapie. In de categorie innovatieprojecten gaat het om een geïntegreerd platform om in real time verkeersinformatie te delen en een bewaarsysteem voor fruit bij een zo laag mogelijk zuurstofgehalte.

De tweede openstelling liep tot 13 januari 2017 en leverde negentien aanvragen op: vier haalbaarheidsstudies en vijftien innovatieprojecten. Op 17 maart 2017 beslist de jury welke van die projecten steun zullen krijgen. Na de huidige derde openstelling volgt er nog een vierde en voorlopig laatste ronde van 4 april tot 30 juni 2017.

Begeleiding op maat

Geïnteresseerd? In elke provincie staan projectadviseurs klaar om advies op maat te geven, te helpen met uw zoektocht naar een partnerbedrijf aan de andere kant van de grens en te begeleiden bij uw subsidieaanvraag.

Een onafhankelijke jury beoordeelt de projecten binnen 16 weken op kwaliteit, innovatie, economische impact en grensoverschrijdende meerwaarde.

Meer informatie over Economische Impuls Zeeland, N.V.:

Bekijk het complete instantieprofiel

Reveb Intelligente LED verlichting

Dynamische LED producten die zeer geschikt zijn voor toepassing in (zware) industriële omgevingen.