Ruimte om mee te praten tijdens Roosendaalse werktop Participatiewet
- 3 mrt., 2014
- Arbeidsmarkt
- Bron: Gemeente Roosendaal
Op donderdag 27 februari organiseerden de gemeente Roosendaal en de WVS-groep een werktop voor Roosendaalse werkgevers over de aankomende Participatiewet.
Circa zeventig deelnemers gingen met elkaar in gesprek over de uitwerking van de Participatiewet in Roosendaal en deelden hun ervaringen met het in dienst nemen van mensen met een arbeidsbeperking.
Gemeenten zijn vanaf 1 januari 2015, als de Participatiewet in werking treedt, verantwoordelijk voor de mensen die kunnen werken, maar die het zonder steuntje in de rug niet redden op de arbeidsmarkt. Dat kan de gemeente Roosendaal niet alleen. Daarom wilde wethouder Hans Verbraak graag weten waar werkgevers en sociale partners tegenaan lopen en waar de gemeente rekening mee moet houden: “De gemeente wil de uitdaging graag samen met de werkgevers aangaan. Samen met hen willen we bouwen aan een systeem dat goed aansluit bij de wensen en behoeften van zowel werkgevers als werknemers.”
Volop ruimte om mee te praten
Dagvoorzitter Richard Engelfriet leidde de deelnemers door een programma waarin volop ruimte was om mee te denken en te praten en invloed uit te oefenen op de uitwerking van deze wet in Roosendaal: de wethouder legde de gevolgen van de Participatiewet uit en vertelde wat de gemeente en de regio te bieden hebben, Erik-Jan de Bruijn van het UWV Werkbedrijf en Adrienne Ogier van de WVS-groep lieten de mogelijkheden zien die er zijn voor werkgevers om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen.
Centrale rol voor WVS-medewerkers
Ook werd er uitgebreid aandacht besteed aan de succesverhalen die er nu al te over zijn. Zo vertelde Peter van Eijk over zijn goede ervaringen met medewerkers van de WVS-groep bij het distributiecentrum Forever Direct. En ook Wil van Leijsen (Saver) vertelde enthousiast over de inzet van de WVS-medewerkers.
Een aantal WVS-medewerkers maakten tijdens de werktop ook hun acte de présence, opgeluisterd door filmfragmenten waarin zij zich aan de deelnemers presenteerden. Na afloop wachtte de deelnemers een heerlijk Italiaans buffet, bereid en geserveerd door – hoe kan het anders - medewerkers van de WVS-groep. Tijdens het diner gingen de deelnemers met elkaar in gesprek rond de vraag welke kansen zij zelf kunnen geven aan mensen met een arbeidsbeperking. Hieruit zijn concrete actiepunten gekomen om verder mee aan de slag te gaan.
Steuntje in de rug
De Participatiewet is één van de drie grote decentralisaties die de regering in deze kabinetsperiode tot stand wil brengen.
Meer informatie over WVS:
Bekijk het complete bedrijfsprofiel
Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!