Goede koeling heeft direct effect op de smaak van eten
- 11 jul., 2017
- Zakelijke dienstverlening
Niet alle voedingsmiddelen en dranken hoeven gekoeld bewaard te worden, maar bij vis, vleeswaren, groente en andere verse voedingsmiddelen is dit wel erg belangrijk.
Waarom het goed koelen van voedingsmiddelen zo belangrijk is, lees je op deze pagina. Ook lees je in dit artikel hoe je jouw voedingsmiddelen goed kunt koelen, om de smaak van het eten optimaal te behouden.
Wat goede koeling met de smaak van je eten doet
Producten als zilvervliesrijst, crackers en knoflook hoef je niet in de koelkast te bewaren, maar verse producten als melk, zalm, varkensvlees en verse pasta wel. Dit is niet voor niets zo. Als je verse voedingsmiddelen niet koelt, kunnen de ziekmakers in deze producten namelijk snel vermenigvuldigen. Hierdoor kun je niet alleen ziek worden van de verse producten, maar gaat de smaak ook snel achteruit. Dit gebeurt zelfs al als je de verse producten slechts twee uur lang niet koelt. In dit geval zijn de producten nog niet gevaarlijk om te eten, maar hebben de ziekmakers de smaak van de producten wel al aangetast.
Verse producten die je niet in de koelkast bewaart, gaan zuur smaken. Dit komt door de aanwezigheid van de ziekmakers in de producten, die zich door de warmte hebben vermenigvuldigd en de smaak van het eten aantasten.
Eten goed koelen: drie tips
Wil jij jouw eten goed koelen? Gebruik dan onderstaande drie tips om al jouw verse producten op de juiste manier koud te houden.
- Tip 1: leg alle verse producten direct na aanschaf in de koelkast. Heb je grote hoeveelheden verse producten? Dan koop je een speciale horeca koelkast.
- Tip 2: laat verse producten nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast of koelcel liggen.
- Tip 3: twijfel je of een product in de koeling bewaard moet worden? Doe het dan liever wel, om het zekere voor het onzekere te nemen. Je kunt ook kijken hoe het product in de supermarkt bewaard wordt. Ligt het hier in de koeling, dan leg jij het ook in de koeling.
Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!