Zakenlunches voor gevorderden
- 19 feb., 2015
- Zakelijke dienstverlening
Twee boterhammen met kaas en een glas melk. De gemiddelde lunch van een Nederlander kan vrij karig zijn. Zo’n lunch is minder geschikt voor een feestelijke meeting, contractbespreking of een andere belangrijke zakelijke afspraak. Hoe moet het wel?
Het ondertekenen van een contract, het ontmoeten van een nieuwe zakenrelatie of het bespreken van hobbels in de weg: een zakenlunch vraagt om een specifieke aanpak. De sfeer, de service en het eten zijn van groot belang voor het slagen van een bijeenkomst. Een aantal tips.
Kies de juiste sfeer
Het grote voordeel van een restaurantlocatie is dat er een prettige sfeer hangt. U bent even weg van de stapels papier op het ongeordende bureau, de vragende blikken van collega’s en de witte muren. Sta bewust stil bij welke sfeer past bij de afspraak. U wilt dat de klant zich op zijn gemak voelt. Kies voor een restaurant waar u kunt rekenen op een goede service en op kwaliteit van het eten, zoals bij restaurant Avant-Garde Van Groeninge. De uitstraling van het restaurant slaat terug op u.
Beperk de tijd
Iedereen moet eten, dus een beetje tijd mag u er wel voor uittrekken. Maar een zakenlunch die eindigt in een vier uur durende drinkpartij is weer teveel van het goede. Ga uit van maximaal twee uur. Dat zijn ongeveer twee gangen en een kopje koffie na. Daarna kunnen alle partijen weer opgefrist aan het werk.
Relatiebeheer
Zakenlunches zijn voor het smeden, intensiveren of verbeteren van een samenwerking. Praat daarom niet teveel over business. Dat laatste klinkt misschien gek, maar de échte business doet u op de zaak. Toon interesse in de ander en praat niet teveel over uzelf. En zeker niet over pijnlijke privéperikelen.
Doe het niet
Er zijn absolute don’ts voor zakenlunches. Denk aan teveel alcohol drinken, eten alsof u in maanden niets gekregen heeft en slechte manieren gebruiken. En kies liever niet voor escargots als u niet weet hoe u die moet eten.
Lunchtip
In de omgeving Eindhoven is restaurant Avant-Garde Van Groeninge een goede plek voor een zakenlunch. De sfeer is bijzonder. Het is namelijk de enige sterrenzaak in Nederland gevestigd in een stadion. Tijdens het eten kijkt u uit over het voetbalveld van PSV. Dat kan nergens anders in een zaak met een Michelinster! De chef kookt met pure, dagverse marktproducten die passen in de Franse keuken met moderne Nederlandse invloeden. Parkeren is gratis. Bovendien heeft het restaurant momenteel een goede aanbieding voor een businesslunch: twee gangen, ijswater, een glas wijn en luxe koffie of thee na. Ze hebben overigens ook een dinerarrangement speciaal voor zakengasten.
Meer informatie over AVANT-GARDE VAN GROENINGE, RESTAURANT:
Bekijk het complete bedrijfsprofiel