Circulaire economie; wat kan ik daarmee als bedrijf?

  • Arbeidsmarkt

Voor ondernemers die toekomstbestendig willen ondernemen, is er een grijp kansen sessie op dinsdag 20 juni in Helmond. Deelname aan deze interactieve bijeenkomst is gratis. Wat je ervoor terugkrijgt, is van waarde: inspiratie én concrete handvatten om op een andere manier naar je eigen business te kijken en zo de levensduur van producten of diensten te verlengen.

Circulaire economie; wat kan ik daarmee als bedrijf?

Anders ondernemen

Senzer organiseert de sessie. Senzer is als werkbedrijf voor regio Helmond/De Peel hét aanspreekpunt voor arbeidsgerelateerde vragen van werkgevers in de regio. Ondernemers hebben via het accountteam  toegang tot de gebundelde expertise van het Senzer-netwerk. Ze kunnen er terecht voor gericht advies maar ook voor concrete ondersteuning op het gebied van personeel en andere HRM-vragen.

Paul Verbakel, directeur bij Senzer: “De vraag naar arbeidskrachten in deze regio  is groot. In de regio zijn nog zo´n 5.000 mensen beschikbaar. Toch zijn er vaak mismatches. Daarom willen wij bedrijven al in een eerder stadium helpen met hun vraagstukken. We werken vanuit de vraagkant, de vraag van ondernemers. Via deze grijp kansen sessie Circulaire economie willen we bedrijven stimuleren om open te staan voor andere verdienmodellen. In de circulaire economie worden producten en materialen namelijk hergebruikt en behouden grondstoffen hun waarde. Het gaat ook over een transitie van verkoop van producten naar dienstverlening. Je blijft eigenaar van het product en gaat een langdurige relatie aan met je klanten. Dat brengt veel kansen voor ondernemers: economische winst, meer ketensamenwerking en duurzame relaties, innovatie, minder grondstoffenverbruik en minder afval.”

Circulaire economie vanuit drie invalshoeken

Voor deze sessie zijn drie sprekers uitgenodigd: MVO Nederland, Start Foundation en Hemels Water. MVO Nederland heeft laten onderzoeken dat als meer bedrijven in Nederland overstappen van een traditioneel economisch model naar circulaire bedrijfsvoering dit 100.000 banen oplevert. Start Foundation belicht de financiële invalshoek van het overstappen op een circulair bedrijfsvoeringsmodel. Terwijl Hemels Water de deelnemers het water in de mond doet lopen bij hun succesvolle ondernemerscase; smaakvol bier gemaakt van regenwater. Om de dorst te lessen, kunnen deelnemers na afloop van de sessie proeven van dit hemelse water. Joop Vos leidt als dagvoorzitter het programma van 15.30 tot 18.00 uur in goede banen.

Grijp kansen circulair ondernemen

Grijp kansen is een van de kernwaarden van waaruit Senzer werkt, evenals Geef toekomst en Toon lef. Binnen deze thema´s wil Senzer meer inhoudelijke ondernemersbijeenkomsten gaan organiseren. De grijp kansen sessie circulaire economie is de eerste in de reeks. Via de bijeenkomst kun je als ondernemer vrijblijvend proeven van de kansen die circulair ondernemen biedt. En volgens Paul Verbakel, zelf opgeleid in milieumanagement, zijn die kansen er zeker: “Grondstoffen worden schaarser. Dat vraagt van bedrijven om er zorgvuldig mee om te gaan. Tegelijkertijd is bij veel bedrijven een tekort aan menselijke capaciteit. Wij denken graag mee over het anders organiseren van bedrijfsprocessen en de inzetbaarheid van mensen. Met deze bijeenkomst willen we bedrijven op een open en luchtige manier inspireren.”

Aanmelden grijp kansen sessie

Place to be van de Grijp Kansen sessie op 20 juni is het eigen werk- en opleidingsrestaurant van Senzer: Inclusief, Montgomeryplein 6 in Helmond. Inschrijven kan nog t/m 13 juni a.s. Aanmelden voor deze gratis inspiratiesessie (15.30 tot 18.00 uur met na afloop borrel en hapje) kan online: www.senzer.nl/aanmelding of door je naam, organisatiegegevens en contactgegevens te mailen naar: directiesecretariaat@senzer.nl.

Auteur: Hennie van de Kar

Meer informatie over SENZER:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!