Curio draagt bij aan stedelijke vergroening Breda
- 13 okt., 2020
- Onderwijs & Training
Met het aanbrengen van een groene gevel aan het schoolgebouw aan de Frankenthalerstraat draagt Curio bij aan de groene ambities van de gemeente Breda. Paul de Beer, wethouder stedelijke ontwikkeling en klimaatadaptatie, draagt dit initiatief een warm hart toe.
Hij zorgde gisteren samen met Idverde en Sempergreen, de leveranciers van het groen en het onderhoudspaneel, voor de overdracht aan de studenten van de nieuwe mbo-opleiding Urban green development.
Toekomstgerichte opleiding
In augustus zijn de studenten gestart aan deze opleiding. Ze leren om toekomstige vraagstukken die verstedelijking met zich meebrengt op te lossen. Denk daarbij aan adviseren over alternatieve energie, hittestress, beplanting, wateroverlast, stadslandbouw, verminderen van stikstof en fijnstof. Maar ook hoe je van je balkon op vijf hoog toch een groene omgeving kunt maken. Ze gaan daarvoor zoveel mogelijk met echte bedrijfsopdrachten werken. Zo leren ze deze zaken aan te pakken. De gemeente Breda is bezig de stad te vergroenen. Dat is duidelijk zichtbaar aan de plannen voor de nieuwe Mark, maar ook voor het stadskantoor. Daarmee is het voor Curio een belangrijke partner als praktijkopleider.
Paul de Beer is enthousiast over het initiatief van Curio: “Klimaatverandering speelt al langere tijd. Over 30 jaar woont naar verwachting ook nog eens een groter deel van de bevolking in de stad. Daar moeten nu op anticiperen om het daar leefbaar te houden. Met bijvoorbeeld groene gevels kunnen we toekomstige veranderingen voor blijven. Deze opleiding draagt bij om met gekwalificeerde vakmensen onze beleidsplannen en de groene inrichting van steden uit te kunnen blijven voeren.”
Bedrijfsleven
Maar ook leveranciers van het groen en het onderhoudsmechanisme dat daar bij hoort zijn belangrijke samenwerkingspartners. Vooral voor het praktisch opleiden van de studenten. Idverde, tot voor kort BTL, werkt al lange tijd samen met de groene opleidingen van Curio. “Het paneel dat we net hebben overhandigd aan de studenten, is relevant studiemateriaal. Het is het systeem achter de groene gevel om deze levend te houden. Maar er zit natuurlijk een uitgebreid lesprogramma achter. Ook daar denken wij graag in mee, zodat de studenten direct leren denken en werken met materiaal uit de praktijk”, aldus Maykel Marcelis van Idverde.
De opleiding Urban green development duurt drie jaar. Na afloop ontvangen de studenten een mbo niveau 4 diploma. Inmiddels zijn vijftien studenten gestart met de opleiding.
Meer informatie over Curio voedsel, groen en gastvrijheid:
Bekijk het complete profiel
Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!