HAS-studenten helpen voedseltransitie vooruit

  • Onderwijs & Training

In het provinciehuis van Noord-Brabant werken vanaf 31 augustus tijdelijk 65 studenten van HAS Hogeschool. Ze gaan met vraagstukken aan de slag die moeten bijdragen aan de voedseltransitie binnen de provincie.

HAS-studenten helpen voedseltransitie vooruit

Met dit Foodlab Brabant worden ten minste twee vliegen in één klap geslagen, zo is het idee. De studenten leren er van alles over duurzame voedselvoorziening. En door met een frisse blik te kijken hopen de initiatiefnemers ook dat ze de projecten daadwerkelijk verder helpen.

Duurzame keten

Het project is een coproductie van HAS Hogeschool en het Transitieteam Brabantse Agrofood. In dat team werken allerlei mensen en partijen uit de voedselketen samen aan de verduurzaming ervan.

Volgens Marcel Webster van het Transitieteam storten de studenten zich gemiddeld drie dagen per week op de projecten.

Projecteigenaar

Die zijn overigens aangedragen door de partners van zowel het Transitieteam als Netwerk de Peelhorst en hebben dus een eigenaar. 'Een van de criteria waarop we ze geselecteerd hebben', zegt Webster.

'Bij het komen tot een keuze welk vraagstuk opgepakt wordt, was een voorwaarde dat meerdere schakels in de keten betrokken moeten zijn. Verduurzamingsinitiatieven die zich bijvoorbeeld alleen op de primaire sector richten, vielen af.'

Social media

Iedereen kan de verrichtingen van de studenten volgen, onder meer via Facebook of via @Foodlabbrabant op Twitter.

Meer informatie over HAS Hogeschool:

Bekijk het complete profiel

Kusters Precision Parts Bezoek Kusters Precision Parts op www.kustersexperts.nl

Voor meer informatie over deze veelzijdige high tech toeleverancier.