Hutten gaat werknemers WSD opleiden en detacheren
- 12 feb., 2013
- Arbeidsmarkt
Eind januari hebben culinair dienstverlener Hutten en mensontwikkelbedrijf WSD bij Hutten in Veghel een contract getekend waarin zij aangeven intensief te gaan samenwerken.
Bij WSD zijn opleidingsplekken gecreëerd in de catering, onder andere in het bedrijfsrestaurant van WSD. Daar worden WSD-medewerkers door een leermeester van Hutten ingewerkt volgens de Hutten-methode. Als ze zover zijn, worden ze gedetacheerd en gaan ze aan de slag op één van de Hutten locaties.
De doelstelling voor 2013 is dat, na een inwerkperiode, tien WSD-medewerkers gedetacheerd zijn op Hutten locaties. Daarna zal dit aantal uitgebreid worden. Momenteel zijn er drie medewerkers ‘buiten’ aan het werk: twee bij het provinciehuis en één bij Vanderlande Industries. Dat aantal wordt dit jaar uitgebreid.
Mark van de Velden was de eerste die volgens het leerwerktraject is ingewerkt. Hij werkt inmiddels al weer zo’n 1,5 jaar via Hutten Business Catering bij Vanderlande Industries in Veghel en heeft het uitstekend naar zijn zin. Mark: “Ik fiets iedere dag met plezier van Schijndel naar Veghel en doe dat nu alweer 1,5 jaar. Sinds ik bij Vanderlande werk is mijn interesse in horeca erg gegroeid. Ik wil tegenwoordig precies weten hoe iets gemaakt wordt. Ik werk zowel in de keuken als in de bediening, zeg maar allround inzetbaar. Niet alleen mijn interesse is gegroeid, ik weet ook dat ík gegroeid ben. Dat hoor ik vaak van mijn leidinggevende.”
Gezamenlijke belangen
WSD is goed in het begeleiden en ontwikkelen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar zo regulier mogelijk werk. Bij Hutten draait alles om een topkwaliteit dienstverlening. Daarnaast is duurzaamheid een belangrijk issue. Dat vertaalt zich onder andere in het leveren van hoogwaardige goede voeding, maar zeker ook in betrokkenheid bij de arbeidsparticipatie van ‘kwetsbare mensen’. En het is daar dat Hutten en WSD elkaar ontmoeten en belangen voor 100% samenvallen.
Volwaardig en kwalitatief aan het werk
Behalve de sociale insteek is er ook het gegeven van de demografische ontwikkelingen. Gezien de vergrijzing zal het straks noodzakelijk zijn om alle arbeidskrachten te mobiliseren. Dat geldt ook voor arbeidskrachten die een beperking hebben maar wellicht met kleine aanpassingen volwaardig en kwalitatief werk kunnen leveren. “Kijk maar naar Mark,” vult Bob Hutten aan. “Hij doet echt niet onder voor zijn collega’s. Sterker nog, hij is super gemotiveerd en wil alleen maar meer en beter. En dat straalt ook weer uit naar andere collega’s. Wij kijken naar waar iemand goed in is, wat zijn of haar talenten zijn.”
Jan Simons: “Door dit partnership kan WSD haar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in een leeromgeving begeleiden naar zo regulier mogelijk werk. Op dit moment is al zo 80% van onze medewerkers ‘buiten’ aan het werk. Buiten betekent in schoonmaak, in catering, in de thuiszorg, in het groen, maar vooral ook gedetacheerd bij reguliere bedrijven. In 2013 zullen we met nog meer bedrijven de samenwerking in de vorm van partnerships opzoeken. Wij zijn sterk in het begeleiden en ontwikkelen van mensen. Onze partners hebben de inhoudelijke kennis. Het is een klassevoorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen waar alle partijen, maar vooral de WSD-medewerkers, beter van worden. En daar doen we het voor! Met inzet van ons allemaal kunnen we zo een topteam samenstellen.”
Meer informatie over HUTTEN CATERING:
Bekijk het complete bedrijfsprofiel
Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!