Luchtuitstoter GEA Food Solutions 'blaast' prestaties op werkvloer naar hoger niveau
- 21 mrt., 2016
- Technologie
De voedingsmiddelenindustrie zoekt voortdurend naar oplossingen ter verhoging van de prestaties op de werkvloer en verlaging van de bedrijfskosten. Oplossingen die de kwaliteit verbeteren, doorlooptijden reduceren en verspilling van tijd en middelen tegengaan.
De luchtuitstoter, onderdeel van de vleesverwerkingsmachine van GEA Food Solutions in Bakel, is zo'n oplossing.
De luchtuitstoter van GEA Food Solutions, specialist in prestatiegerichte oplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie, werd onlangs op intelligente wijze ontwikkeld door Van Eijk Transmissie. Van Eijk, onderdeel van de Van Hoof Groep in Asten, concentreert zich op het vervaardigen van technische hoogwaardige aandrijfcomponenten voor de fijnmechanische industrie en mechanische sector.
Wat doet de luchtuitstoter?
John Hoekstra, verantwoordelijk voor de uitbesteding van machineonderdelen bij GEA Food Solutions, vertelt: "Deze luchtuitstoter, gemaakt van zeer hoogwaardig plaatwerk, is ontworpen voor vleesproducten. Denk bijvoorbeeld aan het productieproces van de hamburger. Het vlees wordt in de machine in een vorm gedrukt en moet vervolgens weer op de band terechtkomen. De luchtuitstoter blaast of drukt de hamburger uit de trommel, zodat deze verder verwerkt kan worden."
Lean: minder verspilling
Hoekstra vervolgt: "Het proces van uitstoten is niet geheel vernieuwend. Wat wél bijzonder is, is dat deze luchtuitstoter aan de criteria van de lean-methodiek voldoet. De uitstoter geeft een mooie impuls aan het bedrijfsproces, wat zorgt voor minder verspilling en kortere doorloop- en levertijden. Het machineonderdeel is hierdoor van grote waarde voor onze klanten, die vanzelfsprekend gebaat zijn bij een innovatieve werkwijze en het verbeterde resultaat."
Prestatiegerichte machines
Bij GEA Food Solutions staan de prestaties van de klant voorop. Het bedrijf heeft een goede reputatie als marktleider op het gebied van nieuwe technische oplossingen: variërend van één machine tot complete productielijnen voor het bereiden, marineren, verwerken, snijden en verpakken van vlees-, kip-, vis- en kaasproducten. De machines zijn ontwikkeld om stilstand te minimaliseren, de opbrengst te maximaliseren en voedselveiligheid te optimaliseren.
Meer informatie over HOOF GROEP B.V., VAN:
Bekijk het complete bedrijfsprofiel
Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!