Nieuwe Sorama CAM64 brengt geluid in beeld
- 15 jan., 2016
- Technologie
Vrijdag 15 januari 2016 lanceert Sorama haar nieuwe, revolutionaire geluidscamera: de Sorama CAM64. Niet met één microfoon, zoals de traditionele geluidsmeters, maar met 64 microfoontjes.
De Sorama CAM64 stelt de gebruiker in staat om zelf metingen en analyses van geluid en trillingen uit te voeren, zonder dat je daarvoor een afgestudeerd akoesticus hoeft te zijn. Bovendien is deze geluidscamera vele malen goedkoper dan vergelijkbare geluidsmeters.
Geluidsmetingen op film
Geluid is trilling van lucht, dat kun je zichtbaar maken. De CAM64 zet geluid en trillingsdata om in een film, zodat je het te meten object ziet én de manier waarop het geluid zich verplaatst door structuren en lucht. Hierdoor zie je wat de bron of oorzaak is van het geluid en kun je bepalen of bijvoorbeeld het ontwerp van het product aangepast moet worden óf dat het aandraaien van een losse bout voldoende is om het geluid te reduceren. Zo is ook het opsporen van geluidslekken heel eenvoudig met de CAM64.
Reductie van geluidsoverlast
“Minder geluidsoverlast is niet alleen fijner, maar ook gezonder voor mensen. Geluid leidt namelijk, vaak onbewust, tot stress en stress is ongezond. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft recentelijk een rapport gemaakt, waaruit blijkt dat geluid, na luchtvervuiling, de tweede grootste bedreiger is van de gezondheid in de openbare ruimte”, licht Ton van Oort, Sales Manager bij Sorama, toe. Daarom kan de Sorama CAM64 ook heel goed ingezet worden voor het opsporen van geluidsoverlast bij mensen thuis. Het komt vaak voor dat mensen thuis last hebben van piep-, brom- of zoemtonen, maar de oorzaak niet kunnen vinden. Met de CAM64 kun je de bron opsporen en zichtbaar maken.
CAM64 geschikt voor MKB
Sorama bestaat al enkele jaren en heeft inmiddels grote industriële bedrijven als klant, zoals DAF, ASML, Philips, NXP en Bosch. Er is dus een veelheid aan producten waar de Sorama technologie wordt gehanteerd om apparaten stiller te maken. De tot nu toe behaalde geluidswinsten variëren van 3dB tot 28dB en meer. Met de introductie van de Sorama CAM64 komt deze technologie ook binnen het bereik van kleine en middelgrote bedrijven. Na een korte training kunnen bedrijven er zelf mee aan de slag.
Compacte en eenvoudig te bedienen geluidscamera
“De Sorama CAM64 is makkelijk hanteerbaar vanwege zijn afmetingen en gewicht en aantrekkelijk geprijsd. De CAM64 is daarmee vooral geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven die niet iedere dag met geluid of trillingen in de weer zijn, maar wel het geluid willen reduceren. En die vraag is heel breed of het nou gaat om een motoruitlaat, een elektrische fiets of een koffiezetapparaat”, aldus Van Oort. Momenteel is Sorama bezig met een bedrijf dat hydrowashers ontwikkelt. Dat is een was- en droogautomaat voor je handen, die in openbare toiletten hangen. Met name het drogen maakt herrie. De CAM64 wordt ingezet om de bron van het geluid zeer exact te bepalen, waarna je het geluid gericht kunt reduceren. De CAM64 heeft nog geen gelijke in zijn segment.
CAM64 in no-time uitverkocht
“De eerste serie, die we op 15 januari gaan uitleveren, was binnen enkele weken uitverkocht, dus we hebben een luxeprobleem. Wij verwachten de tweede serie in maart beschikbaar te hebben”, aldus een trotse Rick Scholte, directeur en oprichter van Sorama. Op deze introductiedag ontvangt Sorama alle klanten die de camera hebben besteld. Zij krijgen een halve dag instructie en kunnen daarna zelf hun producten meten en analyseren. De dag gaat gepaard met een feestelijke aangelegenheid omdat Sorama tevens haar 7e verjaardag viert.
Geluidsniveau van uw product meten?
Voor meer informatie over de CAM64 kunt u contact opnemen met Ton van Oort, Sales Manager bij Sorama, via 040 – 304 10 19 of stuur een e-mail naar Ton.van.oort@sorama.eu. Op www.sorama.eu vindt u alle technische specificaties van de CAM64.
Auteur: Olga Heeren, Communicatiebureau REDACT
Meer informatie over SORAMA B.V.:
Bekijk het complete bedrijfsprofiel
Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!