De wet van de Spoorzone: daar waar werk, vermaak en huisvesting samenkomen

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: Gemeente Tilburg

Binnenkort verwelkomt de Tilburgse Spoorzone twee nieuwkomers pal naast het Centraal Station. Per januari 2019 is de oude LocHal in volle glorie hersteld en toegankelijk voor publiek. Daarnaast verrijst in 2020 Plan-T. Een multifunctioneel werkgebouw met veel faciliteiten en een vernieuwende visie op samenwerken.

De wet van de Spoorzone: daar waar werk, vermaak en huisvesting samenkomen

Fotograaf: John Davids

Zo wordt de gemeente Tilburg twee plekken rijker waar zowel bedrijven als ZZP’ers een bureau kunnen vinden voor flexwerk of in de vorm van vaste huur.  

LocHal: de toekomst centraal

De LocHal wordt de plek waar alles en iedereen samenkomt in de Spoorzone: leren en studeren, ondernemen en onderzoeken, ontmoeten en vergaderen, creëren en innoveren, exposeren en presenteren. Een gebouw met een rijk verleden waar de toekomst centraal staat. Met een vestiging van Seats2meet en De Bibliotheek Nieuwe Stijl biedt het plek aan uiteenlopende activiteiten. De imponerende Glazen Zaal uit de Beurs van Berlage krijgt hier een nieuw thuis plek en biedt op een bijzondere wijze ruimte aan activiteiten tot 200 personen. Samen met de provinciale kunst- en cultuurorganisatie KunstLoc die zich ook vestigt in de LocHal, werken ze samen aan een programmering van kennis, cultuur en ondernemerschap.

Plan-T: een creatieve hotspot in de Spoorzone

Midden tussen de klassieke gebouwen, vlakbij het station en in het hartje van de Spoorzone, verrijst straks Plan-T. Een nieuwe werklocatie met een flexibele indeling en een open deur voor grote en kleine bedrijven. Plan-T knipoogt naar het verleden en omarmt de toekomst. De bijzondere naam zegt al veel over het karakter van dit nieuwe gebouw. De ronde vormen riepen bij de bedenkers herinneringen op aan het klassieke treinstel met dezelfde naam. In de volksmond ook bekend als ?Apekop. Een mooie verwijzing naar het roemrijke verleden van de Spoorzone. Zeker omdat het staat op een plek waar lang geleden 31 locomotieven, 118 rijtuigen en 1479 wagons zijn gerepareerd. Bovendien passen die vormen helemaal in een omgeving waarin straks mensen werken, wonen en zich vermaken. De infrastructuur van de Spoorzone en de ligging direct naast het station zorgen ervoor dat Plan-T optimaal bereikbaar is en daarom ideaal voor bedrijven die met regelmaat gasten ontvangen.

Een ontmoetingsplaats voor iedereen

Die gasten komen binnen in een indrukwekkende, open en transparante entree. Een echte ontmoetingsplaats voor iedereen. Ze zien dan meteen een passend en vernieuwend horecaconcept, waar ze aan kunnen schuiven voor een lunch of diner. Of hun laptop openklappen, een kop koffie drinken en in een levendige omgeving net- of flexwerken. Het gebouw is industrieel vormgegeven. De indeling wordt open en flexibel. De bijna 11.000 vierkante meter geven straks ruimte aan bedrijven van allerlei omvang. Huurders kiezen zelf uit verschillende indelingen en inrichtingen. Van traditionele kantoren tot creatieve hotspots. Een hard profiel voor de toekomstige bewoners is er niet. Ook hier geldt de wet van de Spoorzone: hoe meer tegenstellingen en variatie, hoe beter.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!