Dit zijn de 10 foodtrends van 2017 volgens Heerkens Groente & Fruit

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Heerkens Groente & Fruit

Heeft u al eens gehoord van Jackfruit, Tasty Buns of powerfood Lucuma? Heerkens Groente & Fruit uit Nistelrode plaatst een aantal opvallende foodtrends van 2017 voor u op een rijtje.

Dit zijn de 10 foodtrends van 2017 volgens Heerkens Groente & Fruit

1. Opmars van zeewier

Zeewier neemt steeds meer toe in populariteit. Zeewier bevat niet alleen een schat aan goede voedingsstoffen, maar het is ook nog eens erg lekker. Zet eens een heerlijk gerecht met zeewier op de kaart. Verrassend vernieuwend!

2. 20% vlees, 80% groente

Ook in 2017 zullen er meer groenten op tafel staan, zowel bij restaurants als bij consumenten thuis. Deze trend was al begonnen in 2016 en zal ook in 2017 voortgezet worden. Consumenten gaan steeds bewuster eten, daar hoort natuurlijk ook gezonde voeding bij. Stel uw gasten niet teleur en serveer eens wat meer van die overheerlijke groenten!

3. 3D-printing van food

Met de nieuwste print technologieën is het mogelijk om complete maaltijden te printen. De ontwikkelingen volgen zich razendsnel op. Alle ingredienten waarvan een pasta gemaakt kan worden kan worden gebruikt in de printer. Ideaal om groenten en fruit in te verwerken!

4. Seizoensgebonden pasta's

Vandaag de dag zien we veelal alternatieve graannoedels gemaakt van quinoa, linzen en kikkererwten. Daarnaast zien we ook veel seizoensgebonden pasta's, die vers gemaakt worden van groenten van het seizoen. Binnenkort ook bij Heerkens verkrijgbaar! We houden u op de hoogte.

5. Gepersonaliseerde voeding

Eten op maat, voeding waarbij rekening wordt gehouden met onder andere leeftijd, sekse, gewicht, allergieën, vatbaarheid voor ziektes, levenstijl en persoonlijke voorkeur. Technologie gaat hier ook een steeds belangrijkere rol in spelen. Nederlanders zijn bereid om meer te betalen voor voeding die hen aantoonbaar beter maakt. Personalised food is de toekomst!

6. Poké Bowl

In 2016 waren de Poké Bowls al hip, met name in de randstad. In 2017 zal deze trend zich verder voortzetten en proberen de rest van Nederland te veroveren. Wat een Poké Bowl is? Het is een traditioneel gerecht uit Hawaii, waar verse vis in blokjes en groente centraal staan. Mmm...

7. Powerfood Lucuma

Stevia is uit, lucuma is in! Lucuma is een natuurlijke zoetstof uit Peru gemaakt van lucuma fruit. Het is de ideale vervanger van suiker en is ideaal om te verwerken in smoothies, milkshakes, ijs en taart.

8. Tasty Buns

Foodtrend: Tasty Buns! Heerlijke gestoomde broodjes. De overheerlijke steamed buns staan al een tijdje op de kaart, maar in New York zie je nu de shiitake buns in tal van restaurants verschijnen. Lekker!

9. Jackfruit vegetarisch vlees

Jackfruit wordt ook wel vegetarisch vlees genoemd! De textuur van deze tropische vrucht lijkt op die van gerookte kip. Het is een ideale vleesvervanger. Mooie toevoeging aan de vegetarische menukaart?!

10. Groentechips

Lekker knapperige groentechips, niet alleen gemaakt van aardappel, maar ook van biet, wortel of pastinaak. Lekker en gezond uit de oven, want verantwoord eten hoeft natuurlijk niet saai te zijn! Lekker voor bij de borrel...

Meer informatie over HEERKENS GROENTE EN FRUIT:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!