Levensmiddelenindustrie zet verdere stappen om zout te verlagen

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: FNL1

De levensmiddelenindustrie is volop in actie om de hoeveelheid zout in producten verder te verlagen. Dat meldt de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI).

De industrie is zich er zeer van bewust dat Nederlanders teveel zout binnenkrijgen. De inspanningen van de FNLI Task Force Zout hebben in de afgelopen jaren al geleid tot een gemiddelde zoutverlaging van zo'n 10%. Als vervolg hierop hebben levensmiddelenbedrijven en -brancheorganisaties nu voor hun eigen productportfolio concrete doelstellingen opgesteld. Deze doelstellingen moeten uiterlijk eind 2015 worden behaald.

Uit het vorige week verschenen rapport van het RIVM bleek dat circa 80% van de zoutinname afkomstig is uit verwerkte producten. Nederlanders eten gemiddeld teveel zout wat een risicofactor is voor een te hoge bloeddruk en andere hart- en vaataandoeningen. Een serieus probleem, vindt ook de levensmiddelenindustrie. Daarom is bijvoorbeeld in productgroepen als brood, kaas en groenteconserven het zoutgehalte al flink verlaagd. Maar er zijn verdere stappen nodig en daar is de industrie hard mee bezig.

Ook op de website van de FNLI worden de doelstellingen van bedrijven en brancheorganisaties op het gebied van zoutverlaging getoond. Op dit moment zijn hier circa 75 bedrijven bij betrokken en het is de bedoeling dat de deelname in de toekomst wordt uitgebreid. Op deze site is ook een Overzicht van concrete resultaten en doelstellingen op het gebied van zoutverlaging te vinden.

Zeilmakerij Van der Sneppen BV Zeilmakerij Van der Sneppen BV

Standaard vlamvertragende huurzeilen en maatwerk oplossingen!