PinkRF zag projecten stilvallen en hoopt nu op de COL-regeling
- 18 jun., 2020
- Zakelijke dienstverlening
- Bron: The Economic Board
Eind vorig jaar zag de toekomst er nog rooskleurig uit voor pinkRF. Er waren nieuwe samenwerkingen en de groei leek niet te remmen. De coronacrisis zorgt nu voor onzekerheid, vertelt eigenaar Klaus Werner in de Regionale Monitor van The Economic Board.
Het in Nijmegen gevestigde pinkRF ontwerpt, ontwikkelt en produceert RF-energiesystemen voor industriële, medische, farmaceutische en wetenschappelijke toepassingen. RF-energie, ofwel radiogolven, wordt onder meer in magnetrons gebruikt. PinkRF zet het in voor meerdere toepassingen, onder andere in de strijd tegen kanker. Met een proces dat hyperthermie heet kan RF-energie namelijk kankercellen vernietigen.
Groei uitstellen
Het bedrijf heeft het door de coronacrisis over de hele linie moeilijk, vertelt eigenaar Klaus Werner. “Het onderzoeksprogramma loopt nog steeds door, maar twee grote projecten vielen stil omdat de klanten niet meer konden investeren. We hebben daardoor een gebrek aan cash om onze groei door te zetten.”
Daarom hoopt pinkRF op de COL-regeling voor start-ups en scale-ups. “We hebben de aanvraag ingediend. Als het doorgaat, is er niet zoveel aan de hand. Als dat niet zo is, dan moeten we onze groei uitstellen en in het slechtste geval afstellen. Het is een spannende periode, waarin we steeds kijken hoe we ons misschien kunnen heroriënteren. We hebben veel gesprekken met bedrijven waarmee we zoeken naar overlap en bekijken continu hoe we onze kennis en technologie eventueel anders kunnen gebruiken.”
Het is een spannende periode, waarin we steeds kijken hoe we ons misschien kunnen heroriënteren. We hebben veel gesprekken met bedrijven waarmee we zoeken naar overlap en bekijken continu hoe we onze kennis en technologie eventueel anders kunnen gebruiken
De veelbelovende samenwerking met Odyssey Technical Solutions, een enorm grote RF-speler, leverde in de beginfase nog weinig op. “Binnen Europa zijn we daarvoor erg afhankelijk van de automotive-industrie en die sector is volledig stilgevallen. Die business moet eerst weer terugkrabbelen.”
De therapieën met RF-energie voor kankerpatiënten stonden de afgelopen maanden ook op een lager pitje. “Simpelweg omdat ziekenhuizen volop met corona bezig waren. Die trajecten zien we nu wel weer langzaam op gang komen. De samenwerking met Erasmus Medisch Centrum blijft heel belangrijk voor ons.”
Lees hier het complete interview.
→ Dit artikel is onderdeel van editie 4 van de Regionale Monitor De impact van de coronacrisis op de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen. Lees hier alle artikelen uit de monitor.
Meer informatie over The Economic Board:
Bekijk het complete instantieprofiel
Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!