Rubia 100% Natural Colours vestigt zich op Green Chemistry Campus
- 5 mrt., 2018
- Agrofood & Biobased
- Bron: Centre of Expertise Biobased Economy
In 2017 heeft Rubia 100% Natural Colours een doorstart gemaakt. Het nieuwe management team wil vól inzetten op het verder doorontwikkelen van hun unieke product. “De Green Chemistry Campus is een logische locatie voor ons”, vertelt Rudolph de Jong, directeur van het bedrijf.
“Natuurlijke kleurstoffen vormen een van de focusgebieden van de Campus, de benodigde specialistische laboratoriumapparatuur is aanwezig en de Campus ligt in de buurt van onze productielocatie in Steenbergen”. Petra Koenders, directeur van de Green Chemistry Campus vult aan: “Bovendien wordt in de nazomer van 2018 onze nieuwe demoruimte geopend zodat alle faciliteiten aanwezig zijn om innovaties verder op te schalen.”
Rubia 100% Natural Colours
Rubia 100% Natural Colours produceert natuurlijke kleurstoffen voor de tapijt-, textiel,- en kledingindustrie. Rondom Steenbergen telen boeren in opdracht van Rubia 100% Natural Colours planten als meekrap en wouw. Deze planten, die hier van oudsher al worden verbouwd, bevatten natuurlijke kleurstoffen die Rubia 100% Natural Colours er met een gepatenteerd proces uit haalt. Het bedrijf werkte en werkt samen met koplopers op het gebied van duurzaamheid zoals Desso, ADIDAS en modeontwerpster Stella McCartney. Prinses Maxima droeg in 2009 een ‘Rubia’ rode jurk op Prinsjesdag, ontworpen door de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau.
De CO2-footprint van Rubia 100% Natural Colours is positief - tijdens het proces waarin de kleurstoffen geproduceerd worden, wordt er meer CO2 geabsorbeerd dan dat er vrij komt - en de Product Life Cycle van Rubia 100% Natural Colours is volledig circulair. Rubia 100% Natural Colours werkt volgens het Cradle to Cradle principe en behaalde in 2012 het C-2-C certificaat
Green Chemistry Campus
Op de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen aan de opschaling van nieuwe, duurzame materialen en chemicaliën voor de bouwmaterialen- en verpakkingsindustrie. Hernieuwbare grondstoffen zoals olifantsgras, gft- en houtafval vormen de basis. De campus biedt niet alleen faciliteiten zoals laboratoria, een demoruimte en kantoorruimte, maar ook ondersteuning op het gebied van financiering, marketing en technologie.
Bedrijven die zich op de Campus vestigen, hebben al bewezen dat hun idee voor een biobased product op kleine schaal werkt. Op de Campus willen ze dit idee verder uitwerken en bewijzen dat hun product ook op grotere schaal met een constante kwaliteit geproduceerd kan worden. De nieuwe demoruimte waarvan de bouw recent is gestart en die in de nazomer van 2018 geopend zal worden, zal hierbij een belangrijke rol spelen.
Meer informatie over Centre of Expertise Biobased Economy:
Bekijk het complete instantieprofiel
Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!