Zwolle Culinair: uniek evenement voor fijnproevers
- 25 okt., 2010
- Toerisme & Recreatie
- Bron: Zwolle Culinair
In de Stad van de Smaak verwennen ruim vijfentwintig deelnemende restaurants de bezoekers met bijzondere, culinaire gerechten.
Fijnproevers en levensgenieters kunnen in het weekend van 29 tot en met 31 oktober terecht op Zwolle Culinair. Op dit unieke culinaire evenement presenteren 25 deelnemende restaurants hun gerechten in speciaal daartoe ingerichte restaurants. Het evenement wordt gehouden op ‘De Boulevard’ van het Deltion College en staat garant voor een bijzonder avondje uit.
Traditioneel komen eind oktober duizenden bezoekers naar Zwolle Culinair. In de Stad van de Smaak verwennen ruim vijfentwintig deelnemende restaurants de bezoekers met bijzondere, culinaire gerechten. Ook kunnen informatieve workshops en spannende kookdemonstraties worden bezocht. Zwolle staat al jaren bekend om haar gezellige binnenstad met een groot aanbod aan goede horecabedrijven. Op Zwolle Culinair kunnen de bezoekers dan ook genieten van een grote diversiteit aan smaken en bijbehorende beleving.
Deelnemers
Deelnemende restaurants aan Zwolle Culinair 2010 zijn: Mooirivier Congreshotel (Dalfsen), Culinair Centrum de Herderin (Hasselt), De Bagatelle (Mariënheem), Restaurant Hotel De Zon (Ommen), Binnen eten en drinken, Drank & Spijslokaal de Atlas, Grand Café Tapas Bar, Hotel Fidder, Koperen Kees, La Cucaracha, La Toscana, Librijes Hotel, Mizu, Pestengasthuis, Os en Peper, De Keuken van Os en Peper, Theehuis De Agnietenberg, Vito’s, Bistro de Zoete Inval, Borrels & Bites, Le Petit Restaurant, Kota Radja (Hattem), Restaurant Poppe en Feest en Culinair.
Culinaire Proefpas
Zwolle Culinair is voor het publiek geopend van vrijdag 19.00 tot 24.00 uur, zaterdag 16.00 tot 24.00 uur en op zondag van 14.00 tot 22.00 uur. Dit jaar introduceren de deelnemende restaurants gezamenlijk de culinaire proefpas. Met deze innovatieve pas kunnen de bezoekers hun bestellingen afrekenen met Blauwvingers.
Samenwerking met Deltion College
Deltion is er trots op voor het tweede achtereenvolgende jaar gastlocatie te zijn voor Zwolle Culinair. Het meewerken aan een evenement als Zwolle Culinair sluit goed aan bij het praktijkonderwijs van Deltion. Het biedt studenten de kans om de werkelijkheid te ervaren waarin ze straks terechtkomen. Studenten van de Hotelschool, Luchtvaartdienstverlening en Orde &Veiligheid ondersteunen Zwolle Culinair in de totstandkoming van een gastvrij, klantvriendelijk en soepel verlopend culinair evenement. ‘’De samenwerking groeit’’, zegt Ton Kolman, mede-organisator van Zwolle Culinair. “Deltion heeft de faciliteiten, de disciplines en enthousiaste studenten en medewerkers. Er is een hele goede samenwerking ontstaan. In zo’n samenwerking wil ik graag werken.”