Fortune Coffee regio Breda

Logo Fortune Coffee regio Breda

Brasem 46A, 4941 SE Raamsdonksveer

Tel. 0162-671090
E-mail: breda@fortune.nl
Website: https://www.fortune.nl/

Fortune Coffee regio Breda | Iedereen moet altijd goede koffie kunnen drinken

Niets ergers dan op maandagochtend de werkvloer oplopen en zien dat er geen koffie is. Dat weten ze bij koffieleverancier Fortune Coffee regio Breda als geen ander en daarom is het bedrijf op zo’n moment zo snel mogelijk ter plaatse. Dit is mogelijk, omdat zij alleen maar regionaal werken. De klant weet precies bij wie hij moet zijn en wij lossen het in no time op. Onze filosofie luidt: ‘Iedereen moet altijd goede koffie kunnen drinken, want koffie verbindt.’

Robbie van Meggelen is één van de eigenaren van Fortune Coffee regio Breda. Vader Kees van Meggelen startte dit bedrijf 17 jaar geleden en al snel werd zijn broer Antoine van Meggelen mede-eigenaar. Samen hebben zij het bedrijf groot gemaakt in de regio. Landelijk is Fortune Coffee de afgelopen jaren flink gegroeid. Het bedrijf telt inmiddels 26 vestigingen dankzij franchisenemers, waardoor er altijd wel een koffieleverancier in de buurt is.

Het Fortune Coffee-gevoel

‘Verbinding is voor ons het Fortune Coffee-gevoel: we zijn bekend bij de klant, iedere klant heeft een vast contactpersoon. Zij bouwen echt een relatie met elkaar op. Vaak is er automatisch al een klik, omdat mensen bij elkaar uit de regio komen.’ Periodiek komt iemand van Fortune Coffee bij de klant over de vloer. ‘Dan vullen we de voorraadkast aan met koffie, kijken we of alles goed gaat met de automaat en plegen we preventief onderhoud.’

Koffieautomaat

Kennis

Van Meggelen merkt dagelijks dat het voor bedrijven een must is om koffie te hebben. ‘Doet de koffieautomaat het niet, dan is meteen iedereen binnen het bedrijf daarvan op de hoogte’, lacht hij. De teamleden bij Fortune Coffee regio Breda worden allemaal SCA, wat staat voor Specialty Coffee Association, opgeleid. ‘We weten hoe koffie werkt, van voor tot achter en we weten ook hoe je de automaat afstelt voor de perfecte koffie. Er zit veel kennis achter. Heb je die kennis niet, dan haal je niet het optimale uit bonen.’ Van Meggelen adviseert klanten regelmatig over de koffieautomaat bij één van zijn bezoeken: ‘Soms denken mensen dat de automaat goed staat afgesteld, maar kan het nóg lekkerder. Aan de manier waarop de koffie uit de automaat loopt, zien we al hoe het met de kwaliteit is gesteld.’

Eén is genoeg 

Koffiespecialist van Meggelen omschrijft treffend het moment dat iedereen weleens ervaren heeft bij een bezoek aan een bedrijf: ‘Je krijgt een kop koffie aangeboden waarvan je al snel weet geen tweede te vragen en je hoopt dat je er doorheen komt. En dat terwijl bedrijven juist trots zouden moeten zijn op de koffie die ze aanbieden.’

Duurzaam 

In het dagelijkse werk probeert Fortune Coffee regio Breda zoveel mogelijk verspilling tegen te gaan. De koffieleverancier recyclet bij een groot aantal klanten het koffiedik dat wordt geproduceerd na het zetten van een kop koffie van koffiebonen of freshbrew. Bij alle klanten van Fortune Coffee samen is dat al gauw drie kuub per week. ‘Het is ontzettend zonde als dit rechtstreeks in de afvalbak verdwijnt. Er kan biobrandstof van worden gemaakt, of het koffiedik kan worden verwerkt tot zeepje of koffiemok.’

Vertrouwen

Bij Fortune Coffee regio Breda wordt gewerkt op basis van vertrouwen, om elkaar verder te helpen. ‘Eerlijk zakendoen is voor ons de norm. We verplichten niemand om een product bij ons af te nemen. We bieden alleen de beste service met top producten. Met wederzijds vertrouwen bouw je een relatie op.’

Podcast

Fortune Coffee heeft haar eigen podcast! Beluister hier de Koffie met Robbie podcast.

Koffie met Robbie

Interview met de onderneming

De knop om Toen eenmaal bleek dat het coronavirus voorlopig niet op zijn retour was, ging bij Robbie de knop om: ‘Ik wilde niet langer bij de pakken neerzitten en ben de maatregelen gaan zien als nieuwe spelregels. Dit bood perspectief. Waar ik in eerste instantie bedrijven niet durfde te bellen, omdat ik bang was dat ze niet op me zaten te wachten in deze tijd, heb ik toch de stoute schoenen aangetrokken.’ Een simpele verandering van focus, met resultaat. Want wat bleek? Men had nu juist de tijd om opties rustig te bekijken en te evalueren. Met het oog op het nieuwe jaar is dit precies wat Robbie zelf ook heeft gedaan. Koffiedik inzamelen Op het gebied van duurzaamheid is wat Robbie betreft nog veel te winnen in zijn bedrijf. Een mooie uitdaging voor 2022. Toch is er al een grote stap gezet. Robbie: ‘We merken dat er bij klanten steeds meer vraag is naar duurzame producten en oplossingen. Ons koffiedikproject sluit hier naadloos op aan. Samen met onze klanten...

Volledig interview »