Bom investeert in Combi-Ink B.V.

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: BOM

De N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) heeft een belang van 25% verworven in Combi-Ink B.V. uit Rosmalen.

Combi-Ink BV ontwikkelt en verhuurt het Combi-Track systeem, een combinatie van RFID(Radio Frequency Identification) met inktbeveiliging.
Hierdoor kan ieder individueel kledingstuk van fabrikant tot kassa in elk stadium van de supply chain worden getraceerd en gevolgd en wordt kledingdiefstal zinloos.

De RFID chip bevat barcodegegevens van het kledingstuk die via internet op afstand kunnen worden uitgelezen.
De kledingstukken kunnen via het Combi-Track systeem worden gevolgd van kledingfabriek, via distributiecentra en de winkel tot aan de consument.
Hierdoor kan het logistieke proces in iedere fase worden geoptimaliseerd.
Het inktpatroon van het Combi-Track systeem zorgt voor beveiliging tegen diefstal.
De Combi-Track inkthouder met RFID chip wordt na betaling van het kledingstuk aan de kassa verwijderd, waardoor de privacy van de consument is gewaarborgd.

Het basisidee voor inktbeveiliging is afkomstig van de ‘verfplofkoffer’ voor het veilig vervoeren van geld en waardepapieren.
Jacques Hendrikx, CEO van Combi-Ink BV, is de bedenker van de ‘verfplofkoffer’ en hij heeft het inktbeveiligingsconcept verder ontwikkeld voor toepassing in de kledingbranche.
Deze vorm van inktbeveiliging is ingezet bij een aantal grote kledingconcerns in Europa zoals o.a. M&S mode, Miss Etam, Perry Sport, HEMA, V&D, C&A, Harrods en Galerie La Fayette. 
Het bleek dat winkeldiefstal door hierdoor werd gereduceerd met 50% tot 80%.

De modebranche lijdt onder een relatief hoog lost sales percentage.
Uit onderzoek door Boer&Croon (consultants) blijkt dat een gemiddeld kledingfiliaal hierdoor een netto rendementschade lijdt van gemiddeld € 89.000,-- op jaarbasis.
Met het Combi-Track systeem kan eenvoudig de actuele voorraad worden vastgesteld.
Diefstal wordt bovendien onmogelijk doordat de Combi-Track inkthouder met RFID pas na een financiële transactie aan de kassa kan worden verwijderd.

Marktbewerking
Op demonstraties van de Combi-Track bij een aantal kledingfiliaalbedrijven is enthousiast gereageerd.
Er worden nu een aantal pilots opgestart om de werking en effectiviteit van het systeem in de praktijk te bewijzen.
De eerste pilot start in Nederland bij een kledingbedrijf met 25 filialen, gevolgd door een pilot in Duitsland bij een bedrijf met 260 filialen.
Daarna zal het systeem verder worden uitgerold in Europa.
Het Combi-Track systeem wordt internationaal op huurbasis aangeboden aan kledingretailers.
Voor de verdere marktbewerking wordt nu een netwerk opgebouwd met zelfstandige agenten.

Participaties BOM
De BOM richt zich met haar participaties vooral op starters en (middel)grote Brabantse ondernemingen met een onderscheidend en innovatief karakter.
Veelal zijn dit ondernemingen die door snelle groei of verzelfstandiging een stevige financieringsstructuur nodig hebben, maar die door hun beperkte schaalgrootte moeilijker risicodragend kapitaal kunnen aantrekken.
Deze participatie is mede mogelijk dankzij de 10 miljoen euro aan extra middelen die de Provincie Noord-Brabant heeft verstrekt aan de BOM in het kader van de crisismaatregelen, om snelgroeiende bedrijven ook in deze tijden zich verder te laten ontwikkelen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!