Impact Energieakkoord op werkgelegenheid in kaart gebracht
- 30 aug., 2016
- Regionale ontwikkeling
- Bron: Cleantech Regio
Het rapport brengt de ontwikkelingen en knelpunten in kaart die tijdens de energietransitie te verwachten zijn binnen het tijdsbestek van het Energieakkoord (2014 – 2020).
Over het Energieakkoord
In september 2013 stelden 47 organisaties uiteenlopend van werkgevers- en werknemersorganisaties, tot non-profit en andere vertegenwoordigers van belanghebbenden, onder coördinatie van de SER, het nationale Energieakkoord vast. Met het Energieakkoord (EA) geven de partners invulling aan de wens om op lange termijn de samenleving en economie te verduurzamen.
'Kwalitatieve impact op werkgelegenheid'
Het onderzoek heeft zich vooral gericht op de kwalitatieve effecten van het Energieakkoord in sectoren waar de meeste veranderingen in volume van arbeid zijn te verwachten, zoals vastgoed, de energie-intensieve industrie, cleantech en lokale verduurzaming. Het rapport is tot stand gekomen op basis van documentenanalyse en gesprekken met experts en de eindrapportage is 30 april jl. opgeleverd door Technopolis.
Aanbevelingen rapport
De wisselwerking tussen werkgelegenheid en de energietransitie, waaronder het Energieakkoord, speelt zich af in een situatie die gekend wordt door organisatorische, technische en economische complexiteit. Het rapport spreekt daarom van een behoefte aan personen die samen kunnen werken aan complexe vraagstukken, binnen een voortdurend veranderende context en veranderende technologie. Het volledig eindonderzoek valt hier te lezen.
Meer informatie over Cleantech Regio:
Bekijk het complete instantieprofiel
Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!