Stadsregio Arnhem Nijmegen als logistieke hotspot
- 24 jan., 2012
- Logistiek & Vervoer
- Bron: Stadsregio Arnhem Nijmegen
Dit is een gezamenlijk persbericht van Lindus - Associatie van Ondernemers in de Liemers, Kamer van Koophandel Centraal Gelderland, Logistiek Expertise Centrum Liemers (LEC Liemers) en Stadsregio Arnhem Nijmegen.
Van whitespot naar logistieke hotspot
Gedeputeerde Conny Bieze van de provincie Gelderland vindt dat de logistiek in de regio Arnhem Nijmegen zich moet ontwikkelen van een white spot tot een logistieke hotspot. Dat zei zij tijdens een politiek bestuurlijk debat over het logistieke DNA afgelopen woensdag in hotel Van Der Valk in Duiven. Bieze nam daar het rapport Logistiek DNA regio Arnhem Nijmegen in ontvangst. Daarin worden de kwaliteiten van en kansen voor de regionale logistieke sector in kaart gebracht.
Het kersverse rapport is het resultaat van een onderzoek van Buck Consultants, uitgevoerd in opdracht van Lindus, de Kamer van Koophandel , de Stadsregio Arnhem Nijmegen en het Logistiek Expertise Centrum (LEC). In het LEC participeren onder andere bedrijven als Cito Benelux, D.J. Middelkoop & Zn, Visser Duiven BV, Wim Bosman Groep, Rotra, TNT Express en Vink Kunststoffen BV.
Het rapport geeft aan dat logistiek over heel veel méér gaat dan alleen vrachtauto’s die goederen van A naar B vervoeren. Zo zijn in de regio diverse bedrijven actief die hoogwaardige logistieke activiteiten verrichten en daarmee veel waarde toevoegen, denk bijvoorbeeld aan kwaliteitscontrole, reparatie en assemblage.
Gunstige uitgangspositie
Met ruim 25.000 werknemers in de logistiek en een toegevoegde waarde van 1,65 miljard euro op jaarbasis betoont de logistieke sector in de regio Arnhem Nijmegen zich bijzonder ondernemend. Het arbeidsethos is relatief hoog en fysiek gezien is de regio een kruispunt waar snelwegen, waterwegen en spoor zich met elkaar verknopen. De regio is daarmee een logistieke draaischijf die nog wordt versterkt met de komst van de A15. Daarnaast bieden de logistieke opleidingen van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (met een positie in de top 3 van logistieke opleidingen in Nederland) een uitstekende basis voor een goede opleidingsstructuur. Deze gunstige uitgangspositie vraagt om verder ontginning en ontwikkeling, aldus het rapport.
Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!