Voorraden kunnen omlaag door samenwerking tussen fabrikanten en toeleveranciers'
- 1 feb., 2010
- Agrofood & Biobased
- Bron: FoodValley/GSI
Internationale studies van GS1 laten zien dat bedrijven in de levensmiddelensector veel kosten kunnen besparen door een betere samenwerking tussen fabrikanten en toeleveranciers.
De besparingen zitten voor 20% in administratiekosten, 40% op voorraadkosten en 6% op productiekosten. Dit kwam op 26 januari aan de orde tijdens een informatiesessie van GS1 Nederland.
Multinationals zoals Coca-Cola, Danone, DSM, Heineken, Nestlé, Philips, Procter & Gamble, Sara Lee en Unilever zijn samen met GS1 wereldwijd bezig om informatie- en goederenstromen met toeleveranciers van verpakkingen en grondstoffen efficiënter in te richten. Het zal volgens GS1 niet lang duren voordat partijen ook in Nederland stappen gaan zetten.
Enkele verbeteringen die fabrikanten en toeleveranciers kunnen realiseren door beter samen te werken:
-beter inzicht in planning van de klant
-verbeterde productie efficiency / betere balans productie planning
-lagere voorraadniveaus
-verbeterde service level
-reductie leadtimes
-verbeterde productbeschikbaarheid
-lagere administratieve kosten