Beperk tussenvoorraden tot een minimum

  • Innovatie & MVO

Henri Ford wist het al: naast standaardisatie (iedere kleur is leverbaar, als het maar zwart is) is het ook van essentieel belang om een goede doorstroming in het productieproces vast te houden.

Beperk tussenvoorraden tot een minimum

Deze principes noemen we tegenwoordig LEAN, maar waarom zijn deze principes nog steeds belangrijk?

Flow (doorstroming) in het proces betekent dat iedere processtap precies evenveel tijd in beslag neemt en dat er als het ware periodiek iemand op een fluitje blaast waarna het product waaraan gewerkt is naar het volgende station wordt gebracht. Dat is natuurlijk theoretisch gebazel en enige tussenvoorraad zal dan ook tot de realiteit behoren. Maar besef wel dat grote tussenvoorraden het voor u onmogelijk maken om het productieproces te beoordelen.

Proces normaliseren

Heeft u flinke tussenvoorraden dan is het erg lastig om te constateren dat er een onregelmatigheid in het proces voorkomt. De tussenvoorraad is immers altijd aanwezig en pas wanneer de gangpaden gevuld worden met halfproducten zult u zich realiseren dat het proces is ontspoort. Wanneer u de tussenvoorraden zeer laag houdt, en ik bedoel echt dat er slechts enkele halffabricaten in de buffer aanwezig zijn, dan zal het u onmiddellijk opvallen wanneer een productieproces stokt. De stations erna zullen snel de halfproducten in hun buffers verwerkt hebben en droogvallen zodat iedereen nu in actie komt om het proces weer te normaliseren.

Minder productieverlies

Bedenk wel dat grote buffers deze storingen kunnen verbloemen en dus een enorme ineffectiviteit zullen camoufleren wat u als ondernemer uiteindelijk een groot productieverlies oplevert. Niemand ziet het verschil tussen veel en een beetje meer dan veel. Het verschil tussen weinig en een beetje meer dan weinig valt direct op.

Direct signaal

Daarom de tip: minimaliseer de tussenvoorraden zodat toename ervan direct een signaal genereert. Zo voorkomt u dat niet optimaal presterende productieproces zeer lange tijd onopgemerkt zullen blijven en verlies u behalve productiecapaciteit ook heel veel €€€.

Deze ondernemerstip is geschreven door Joost Balder, specialist op het gebied van Lean Six Sigma. Zijn passie om continu te verbeteren en verspilling in kaart brengen heeft in 2004 geleid tot de start van zijn bedrijf Care for Quality.

Meer informatie over CARE FOR QUALITY:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!