De grootste risico's van investeren in Bitcoin

  • Zakelijke dienstverlening

Er zijn ontzettend veel redenen waarom het een goed idee is om in Bitcoin te investeren. Deze voordelen maken het een prima belegging om te overwegen. Wel is het zo dat mensen zich ook bewust moeten zijn van de risico’s. Wil je beleggen dan moet je immers wel op de hoogte zijn van alle informatie.

De grootste risico's van investeren in Bitcoin

Om je een volledig beeld te geven hebben we de grootste risico’s van Bitcoin in dit artikel onder elkaar gezet. 

Bitcoin bevindt zich op een volatiele en fluctuerende markt

De prijs van de bitcoin verandert voortdurend. Op 6 november 2018 was één bitcoin 6.461,01 dollar waard. Op 17 december 2017 lag de prijs de $20.000. Dagen later, op de 24e, konden kopers hun investering niet verkopen voor meer dan $14.626.

De bitcoin markt stijgt en daalt voortdurend heen en weer. Met zo'n onvoorspelbare markt is het niet te zeggen of je een vast rendement op je investering krijgt. Om een enorm verlies te voorkomen is het handig om de markt goed in de gaten te houden. Maak kleine investeringen, deze zijn op de lange termijn voordeliger. Hier staat natuurlijk wel tegenover dat de rendementen wel gelijk een stuk hoger zijn dan bij de normale aandelenmarkten. Dit kan je dus als een voordeel zien.

Bitcoin kan helaas gestolen worden

Cryptocurrency is gebaseerd op technologie, waardoor deze investering openstaat voor cyberaanvallen. Hacken is een serieus risico, voornamelijk door het feit er geen manier is om je verloren of gestolen bitcoins terug te halen. Veel kopers lopen het risico op het verliezen van hun investeringen op beurzen als zij geen goed wachtwoord hebben. Beurzen zijn eerder gehackt, zelfs met de nodige bescherming. Daarom kan het verstandig zijn om je in te lezen op de beste beurs apps.

Hacker

Je kunt wel een wallet maken voor je Bitcoins, dit is al wel veiliger. Belangrijk is alleen dat je jouw sleutel nooit moet kwijtraken, er is namelijk geen een manier om deze te herstellen. Onderzoek zorgvuldig je cryptocurrency wallet om er zeker van te zijn dat je de meest betrouwbare optie heeft. Natuurlijk is dit niet beperkt tot alleen Bitcoin. Het geld in je normale portemonnee of op je bankrekening kan namelijk ook soms worden gestolen.

Bitcoin heeft weinig of geen regelgeving

Op dit moment werkt de bitcoin markt zonder enige mate van regelgeving. De overheid heeft geen duidelijk standpunt over cryptografie; de markt is gewoon te nieuw. Het is niet echt makkelijk te belasten, dit maakt het verleidelijk als een investeringsmogelijkheid. Op dit moment is cryptocurrency nog geen algemeen geaccepteerde valuta, maar dit zou zomaar anders kunnen zijn.

Het is niet te zeggen hoe de bitcoin markt er over een paar jaar uit zou kunnen zien. Door deze beperkte regelgeving is het vrij lastig om te zien wat de overheid van plan is. Gaan ze het toestaan? Of worden Bitcoins misschien verboden? Ondanks het feit dat het sentiment positief is, is er nog altijd een hoop onzekerheid.

Bitcoin is een zeer jonge technologie

Cryptocurrency is nog altijd een zeer jonge technologie. Bitcoin is ongeveer 10 jaar geleden ontstaan en moet zich nog ontwikkelen tot iets echt tastbaars. Met zoveel veranderingen in de afgelopen jaren is het niet te zeggen hoe de markt zich zal ontwikkelen.

Bitcoin zoals we die kennen kan in de toekomst nutteloos worden. De beste manier om deze nieuwe investeringsmogelijkheid te benaderen is met de nodige voorzichtigheid en zorgvuldigheid. Neem de stappen om je geld veilig te stellen en zet je schrap voor een hobbelige rit. De markt zal namelijk de komende periode nog wel op een neer gaan. Dit maakt het natuurlijk wel weer makkelijke om laag in te kopen en hoog te verkopen, zo worden passieve inkomsten ook voor jou mogelijk.

Jonkman Opleidingen Jonkman opleidingen

Úw partner in logistieke- en veiligheidsopleidingen!