Geef je werknemers een veilig gevoel, altijd een BHV'er in de buurt

  • Zakelijke dienstverlening

Goed en gezond personeel is een van de belangrijkste onderdelen van een bedrijf. Als bedrijf zul je dan ook goed voor je personeel moeten zorgen. Natuurlijk betaal je iedere maand netjes het salaris uit en help je bij de ontwikkeling, maar wat doe je op gebied van gezondheid?

Geef je werknemers een veilig gevoel, altijd een BHV'er in de buurt

Steeds meer bedrijven besteden hier aandacht aan, bijvoorbeeld door sporten en gezond eten te stimuleren. Daarnaast is het ook verstandig om ervoor te zorgen dat er een BHV’er in het bedrijf werkt. We vertellen je precies wat een BHV’er doet en wat de eisen zijn.

Wat doet een BHV’er

Een BHV’er, oftewel een bedrijfshulpverlener zorgt ervoor dat iedereen binnen de organisatie veilig is. Wanneer er een ongeval of iets dergelijks gebeurd zal de BHV’er hulp verlenen. Dit is erg belangrijk aangezien je als bedrijf verplicht bent om je personeel zo goed mogelijk te beschermen. Hiervoor is een bedrijfshulpverlener natuurlijk de aangewezen persoon. Een bedrijfshulpverlener heeft de volgende taken:

  • Het evacueren en waarschuwen van iedereen die aanwezig is in het gebouw op het moment dat er een noodgeval is.
  • Op het moment dat er een ongeval is hulp verlenen.
  • Ongevallen voorkomen en bestrijden als er een brand is.

Een bedrijfshulpverlener heeft dus een ontzettend belangrijke taak. Daarom moet je dit als bedrijf serieus nemen en ervoor zorgen dat er ook bij jullie in ieder geval één BHV’er werkt.

De eisen aan een BHV’er

Het is dus duidelijk wat een bedrijfshulpverlener doet, maar kan iedereen zomaar en BHV’er worden, welke eisen zijn hieraan verbonden en hoe pas je het toe in de organisatie? Er zijn een aantal belangrijke punten waar hij of zij aan moet voldoen en waar je op moet letten, deze zijn als volgt:

  • Een BHV’er moet de juiste bhv opleidingen of bhv cursus gedaan hebben om te handelen in nood.
  • Zorg ervoor dat iemand vrijwillig BHV’er wordt en verplicht niemand om het te worden.
  • Een BHV’er moet in ieder geval elk jaar een herhalingscursus volgen.
  • Zorg ervoor dat er altijd een BHV’er aanwezig is in het bedrijf of de organisatie.

Als BHV’er heb je dus een belangrijke taak. Niet alleen in noodsituaties moet een BHV’er actie ondernemen. Ook preventieve maatregelen zijn er belangrijk. Hiermee waarborg je de veiligheid van je collega’s. Wees dus altijd alert op situaties die mogelijk een gevaar kunnen vormen voor jezelf en de mensen die in het bedrijf werken.

Jonkman Opleidingen Jonkman opleidingen

Úw partner in logistieke- en veiligheidsopleidingen!