Welke eisen aan werkkleding zijn er?

  • Zakelijke dienstverlening

Wil jij werkkleding zoals een Helly Hansen werkjas kopen en ben je benieuwd welke eisen er zoal aan werkkleding worden gesteld? Werkkleding dient niet alleen comfortabel te zijn. Hier komt nog veel meer bij kijken dan dat. Zo zijn er per beroep verschillende eisen die aan werkkleding worden gesteld.

Welke eisen aan werkkleding zijn er?

Werkkleding wordt dan ook vaak voorzien van een speciaal keurmerk, waardoor je precies kunt zien aan welke normen de werkkleding voldoen. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste vorm van bescherming hebt voor jouw werkzaamheden. Wij zochten uit welke normen er zoal voor werkkleding zijn en hebben ze voor je op een rijtje gezet, zodat je snel passende werkkleding vindt. Lees snel verder en ontdek meer over de verschillende veiligheidsnormen.

EN 340 - Algemene bescherming

Dit keurmerk gaat over de algemene eisen die er voor beschermende bedrijfskleding gelden, waarbij er wordt gekeken naar maten, markering, materiaalgebruik, pasvorm en comfort. De norm EN 340 geldt voor alle beschermende bedrijfskleding, zoals werkkleding van Helly Hansen en werkkleding voor in de bouw.

EN 1149 - Bescherming tegen elektrische lading

Deze norm houdt in dat de werkkleding bescherming biedt tegen elektrische lading en ontworpen is volgens strenge eisen om voldoende veiligheid te kunnen garanderen. Werkkleding die bescherming biedt tegen elektrische lading dient het lichaam volledig te bedekken. Ook moeten geleidende materialen zoals knopen en ritsen afgedekt zijn. Reflectie strips en labels zijn toegestaan, mits ze aansluiten op de kleding. De kleding mag uit meerdere lagen bestaan, hetzij de buitenlaag geleidend moet zijn/

ISO 1161 - Bescherming bij laswerkzaamheden

Kleding die de norm ISO 1161 heeft, beschermt lassers tegen diverse gevaren zoals UV-straling, vlamcontact en gesmolten metaal. De norm ISO 1161 bestaat uit twee klassen. Klasse 1 betreft minder gevaarlijke situaties en klasse 2 werkkleding is geschikt voor gevaarlijke situaties.

EN ISO 20471 - Bescherming tegen hitte en vlammen

Werkkleding met deze normering is geschikt voor mensen die werkzaam zijn in de industriesector. Hierbij moet de kleding het lichaam volledig bedekken. Ook moet deze eenvoudig uitgetrokken kunnen worden in geval van nood. Ritsen kunnen hierbij een belemmering vormen en worden daardoor niet in de kledingstukken verwerkt. Andere metalen sluitingen mogen geen contact met de huid maken.

Wij hebben nu enkele belangrijke normeringen voor je op een rijtje gezet. Ga aan de hand hiervan op zoek naar de beste werkkleding voor jouw sector, zodat je zeker weet dat je het veiligst werkt.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!