Wet Werk en Zekerheid
- 29 sep., 2014
- Arbeidsmarkt
De nieuwe Wet Werk en Zekerheid is opgesteld om flexibele arbeidskrachten beter te beschermen. Voor u als opdrachtgever betekent dit een wijziging in contracten, overeenkomsten en loon
Detaservice heeft belangrijkste veranderingen op een rijtje gezet:
- Een uitzendovereenkomst wordt een ‘echte’ arbeidsovereenkomst. De contractstructuur wordt zodanig aangepast dat de uitzendkracht straks wordt gezien als een volwaardige arbeidskracht.
- In de zogenaamde ‘ketenregeling’ geldt nu dat een arbeidskracht drie contracten voor bepaalde tijd kan krijgen die samen niet meer dan drie jaar beslaan. Deze periode zal worden verkort tot twee jaar, waarna bij tevredenheid een contract voor onbepaalde tijd kan worden aangeboden.
- Nu gaat een ‘ketenregeling’ in bij een periode van drie maanden tussen twee contracten van dezelfde opdrachtgever. Deze periode wordt verlengd naar zes maanden. Het wordt daardoor moeilijker om een arbeidskracht kort te laten uitstromen om deze daarna weer voor bepaalde tijd in dienst te nemen.
- Bij een opvolgend contract tussen dezelfde partijen is een proeftijd nietig, tenzij specifiek andere vaardigheden of verantwoordelijkheden worden gevraagd. Een proeftijd in een contract voor bepaalde tijd is enkel geldig wanneer dit contract langer duurt dan zes maanden. Bij contracten voor onbepaalde tijd geldt een proeftijd van maximaal twee maanden.
- Het loon van een uitzendkracht en een vaste kracht wordt gelijkgetrokken. Een uitzendkracht krijgt straks hetzelfde betaald als een vaste kracht met dezelfde functie.
- Tenzij anders is aangegeven of afgesproken, krijgen oproepkrachten straks minimaal drie uur uitbetaald, ook wanneer zij niet de volle drie uur hebben gewerkt.
Wilt u meer informatie over de nieuwe Wet Werk en Zekerheid? Welke wijzigingen zijn er specifiek voor u van belang? Neem gerust contact op met Marc Barendse.
Meer informatie over VERWIJDERD:
Bekijk het complete bedrijfsprofiel