Biobased Brug wint internationale prijs

  • Agrofood & Biobased

Tijdens de internationale Biocomposites Conference Cologne, 's werelds grootste conferentie over natuurvezel- en hout-plastic composieten, heeft de Biobased Brug de derde prijs voor Biocomposiet van het Jaar gewonnen.

Biobased Brug wint internationale prijs

De Biobased Brug die tegenwoordig op het terrein van de Eindhoven University over het riviertje de Dommel ligt, is tot stand gekomen in een project waarin het Center of Expertise Biobased Economy een grote rol speelde.

Alternatief voor reguliere constructiematerialen

Doel van het project is om de potentie te onderzoeken van biocomposiet als alternatief voor reguliere constructiematerialen zoals beton, metaal en fossil-based composieten. Biocomposiet constructiemateriaal biedt namelijk grote voordelen op het gebied van milieu en total cost of ownership. Daarnaast is biocomposiet een mooie kans voor het stimuleren van de lokale economie door onder andere de lokale teelt en verwerking van vlas als basismateriaal voor het biocomposiet. De brug is geproduceerd in de hal van het Centre of Expertise BBE lectoraat Biobased Bouwmaterialen bij Spark te Rosmalen. In totaal hebben teams van meer dan 100 studenten, docenten en professionals vanaf september 2016 meegewerkt aan de bouw. 

B3: Fully Bio-Based composite pedestrian Bridge

De brug is het resultaat van het 4TU Lighthouse onderzoeksproject "B3: Fully Bio-Based composite pedestrian Bridge” in samenwerking met, het al langer lopende, via de SIA gefinancierde, Biobased brug onderzoeksproject. Hierin participeren onder andere de Hogescholen Inholland en Avans, de TU/e maar ook diverse innovatieve MKB bedrijven. Het projectconsortium voor het 4TU project is samengesteld uit TU Eindhoven (projectleider), TU Delft, NPSP B.V. en het Centre of Expertise Biobased Economy.

Meer informatie over Centre of Expertise Biobased Economy:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!