Contracten tussen concurrenten

  • Regionale ontwikkeling

Het gebrek aan onderling vertrouwen is vaak een hinderpaal voor innovatieprocessen tussen concurrenten die elkaar daarbij juist zo nodig hebben. De vrees dat de ander er met jouw ideeën van tussen gaat, is alomtegenwoordig. Maar dat het ook anders kan, bewijzen de ‘Living Labs’ van TiSIL.

Contracten tussen concurrenten

Het regelen van intellectueel eigendom en het verdelen van waarde tussen deelnemers in social innovation-projecten (die vaak ook elkaars concurrenten zijn) is soms lastig. Het houdt de voortgang vaak op omdat er onvoldoende juridische ervaring is. Bovendien nekt een gebrek aan vertrouwen het proces. Het Tilburg Social Innovation Lab van de Tilburg University (TiSIL) werkt al maanden aan oplossingen en komt nu met een nieuwe contractsvorm die de belangen van alle partners veilig kan stellen. Deze wordt nu getest in zogenoemde Living Labs, workshops voor potentiële partners in innovatie.

Living Labs van Tilburg tot Terneuzen

Van Tilburg tot Terneuzen wordt nu op diverse plaatsen geoefend met het nieuwe contract-instrument dat TiSIL heeft laten ontwikkelen. Dat gebeurde met een aanjaagsubsidie van de gemeente Tilburg en een aantal private partijen. Nadere informatie: www.tisil.nl

Bron: Midpoint Brabant

Meer informatie over Tilburg University:

Bekijk het complete profiel

Reijnders B.V. Bestratingsmaterialen Reijnders B.V.

Uw leverancier voor alle gebruikte en nieuwe bestratingsmaterialen.