Districenter Cuijk verkort levering diepvriesproducten met één dag
- 29 sep., 2015
- Logistiek & Vervoer
Vandaag de order uitzetten, overmorgen de producten uitleveren. Dat is de regel in de wereld van de vrieshuizen. Dat geldt niet voor Districenter Cuijk. Op de dag dat de opdracht binnenkomt, wordt die klaargezet en de dag daarna uitgeleverd. De levering met één dag verkorten levert klanten veel voordeel op
“We kunnen zo snel schakelen doordat Districenter Cuijk op twee belangrijke pijlers van een uitmuntende kwaliteit staat”, zegt Theo Coenen, directeur van Coenen Boxmeer. “Blokland Cold Stores heeft alle kennis in huis wat betreft de opslag, order picking, cross docking. En wij hebben alle knowhow op het vlak van de distributie van koel- en vriesproducten. Het zijn twee bedrijven die enorm veel ervaring hebben, samen ruim 175 jaar. Voor klanten is dat een garantie voor zekerheid. Door het beste van twee werelden bij elkaar te brengen, kun je de levertijd verkorten en de kwaliteit verhogen.”
Voorraden klein houden door grotere leveringsfrequentie
Snel kunnen orderpicken en uitleveren, is voor veel bedrijven die handelen in koel- en vriesproducten heel interessant, weet Theo. “Op die manier kan de eindklant de voorraden klein houden.”
Van grootgrutters tot slagers op de hoek
Nog dezelfde dag orderpicken vraagt wel veel van de medewerkers. “Ze zijn erg flexibel. Als ze een uurtje langer moeten werken, dan gebeurt dat gewoon. Snel schakelen, dat zit een transporteur in zijn dna: we weten niet beter. Daarom kunnen de koel- en vriesproducten van de vroege avond tot middernacht worden aangeleverd. Om één uur gaan de eerste vrachtwagens rijden om de producten bij de klanten te bezorgen.” De bestemmingen zijn divers: van grootgrutters tot slagers op de hoek. Zowel in de BeNeLux, als daarbuiten.
Volg uw product met de RF-barcode scanning
Steeds meer consumenten willen van voedingsmiddelen weten wat de oorsprong is. Datzelfde geldt ook voor de klanten van Districenter Cuijk: op ieder moment willen ze kunnen achterhalen waar hun product zich in het logistieke proces bevindt. RF-barcode scanning maakt dat mogelijk. “Zo zijn bijna alle processen in hoge mate met geavanceerde informatiesystemen geautomatiseerd. Daardoor kunnen aantonen dat wat we afspreken ook echt gebeurd.”
Gecertificeerde koelsystemen
Essentieel in het logistieke proces is dat de temperatuur van de koel- en vriesproducten gewaarborgd is. “Daar zijn we ons terdege van bewust”, zegt Theo. “Onze gecertificeerde koelsystemen in de vrieshuizen en vrachtwagens voldoen uiteraard aan alle normen. Die eisen stellen we tevens aan onze partnervervoerders. Daarnaast registreren we steekproefsgewijs de temperatuur van de producten. Uiteraard documenteren we de resultaten. Alles stellen we in het werk om de productkwaliteit te handhaven.”
Etiketteren en producten ompakken
Met deze filosofie - het uitleveren met één dag verkorten - verwacht Districenter Cuijk behoorlijk door te groeien in de markt van de foodservice. Wat klanten én het aantal te leveren pallets betreft. En door de service te verbreden, zegt Theo. “In Districenter Cuijk integreren we aanverwante activiteiten. Denk aan het ompakken en etiketteren van producten. Kortom, de klant volledig ontzorgen! Dat is de toekomst.”
Auteur: Kees Klijn
Meer informatie over BLOKLAND COLD STORES B.V.:
Bekijk het complete bedrijfsprofiel