ROC de Leijgraaf en Hutten reiken 48 mbo-diploma’s uit
- 11 apr., 2014
- Onderwijs & Training
‘We hebben een fantastische kans gekregen, uitstekende docenten en begeleiding gehad en met elkaar een geweldig resultaat behaald,’ zo omschrijft Esther Koeter het opleidingstraject dat ze met nog 47 andere Hutten-collega’s afgelopen jaar volgde bij ROC de Leijgraaf.
‘We hebben een fantastische kans gekregen, uitstekende docenten en begeleiding gehad en met elkaar een geweldig resultaat behaald,’ zo omschrijft Esther Koeter in een notendop het opleidingstraject dat ze met nog 47 andere Hutten-collega’s afgelopen jaar volgde bij ROC de Leijgraaf. Het betrof een mbo-opleiding tot Gastvrouw, die helemaal op maat werd gemaakt in een intensieve samenwerking tussen de Leijgraaf en Hutten. De opgedane kennis en vaardigheden kon Esther al tijdens haar opleiding in de praktijk brengen bij Rabobank Uden-Veghel, de locatie waar zij werkt en Hutten de culinaire dienstverlening verzorgt.
Op 9 april 2014 kregen de 48 medewerkers van Hutten hun diploma uitgereikt. ‘We kijken terug op een zeer succesvolle samenwerking en zijn erg trots op onze samenwerkers,’ aldus Malti Gangabisoensingh, Adviseur Samenwerkers en Organisatie bij Hutten. ‘Een jaar geleden zijn we gestart met 66 samenwerkers. Daar bleef na een aantal maanden een groep van 48 mensen van over. Een deel startte op niveau 2 en een deel op niveau 3. Uiteindelijk is deze hele groep geslaagd op niveau 3. Voor sommigen is dit hun eerste echte diploma. De uitreiking van de diploma’s op het Hutten Culinair Centrum in Veghel was voor een aantal samenwerkers dan ook een echte mijlpaal en best een emotioneel moment.’
Werkgeluk door opleiding op maat
Hutten en de Leijgraaf hebben veel energie gestoken in het op maat maken van de opleiding. De kracht van het succes van het traject ligt volgens beide partijen in het samen aangaan van en het continu blijven communiceren tijdens het traject. Rolf Asbroek, projectmanager voor de opleiding vanuit de Leijgraaf: ‘Er was een prima match van bedrijfsculturen. We hadden een topteam van docenten met Thomas Sluijters, Ankie van der Mooren en Sonia Reis en allemaal samenwerkers met de juiste motivatie. Malti: ‘Alle samenwerkers uit diverse Hutten-divisies kregen de mogelijkheid om deze opleiding te volgen. Het was een logisch vervolg op onze eigen Hospitality-training, waarin onze visie op gastvrijheidsdienstverlening centraal staat. ’
Hutten heeft een vooruitstrevend HRM-beleid, waarin zij streven naar de Beste, Leukste en Gelukkigste samenwerkers, zo heten medewerkers bij Hutten. Oog hebben voor talent en voor waar iemands passie ligt, zijn daarbij belangrijk. Malti: ‘Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die investeren in hun persoonlijke ontwikkeling vaak gelukkiger zijn dan mensen die dit niet doen. Wij willen mensen hierin faciliteren, zodat zij in hun kracht komen. Zo zorgt het volgen van een opleiding er niet alleen voor dat een samenwerker beter wordt in zijn vak, maar ook dat hij elke dag met plezier werkt.’
Kansen voor de regio
Ook ROC de Leijgraaf kijkt terug op een prettig traject en ziet het als een voorbeeld van een samenwerking met kansen voor de hele regio. Rolf: ‘Wat wij hier met zijn allen hebben neergezet ëzo'n korte tijd, zou misschien wel opgepakt moeten worden door het platform Agri Food Capital, zodat op termijn de hele regio hiervan kan profiteren. Mensen in de regio kansrijker maken is onze missie en dat is ons met deze opleiding tot Gastheer/Gastvrouw bij Hutten uitstekend gelukt.’
Als het aan ROC de Leijgraaf ligt krijgt de samenwerking met Hutten in ieder geval een vervolg. Rolf: ‘Wat is er mooier dan het samen ontwikkelen van nieuwe vormen van onderwijs om cursisten, samenwerkers bij Hutten, in hun kracht te zetten. Mooier kunnen we het als de Leijgraaf eigenlijk niet maken. Ik kan alleen maar concluderen dat deze succesvolle afronding om een vervolg vraagt.’
Meer informatie over HUTTEN CATERING:
Bekijk het complete bedrijfsprofiel
Meer informatie over ROC de Leijgraaf:
Bekijk het complete profiel