FOOD2020 krijgt vervolg met nieuwe subsidieronde

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: BOM

Het Nederlands-Duitse samenwerkingsproject FOOD2020 stelt dit jaar opnieuw subsidiegelden beschikbaar voor grensoverschrijdende samenwerking op innovatieprojecten in de foodsector. Dat meldt de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM).

FOOD2020 krijgt vervolg met nieuwe subsidieronde

De projecten moeten passen bij de vijf hoofdthema’s van FOOD2020: voedselveiligheid, gezonde voeding, voedselzekerheid, sociale innovatie en duurzaamheid centraal. Agrofood bedrijven uit Noordoost- en Zuidoost-Brabant kunnen hiervoor tot 28 februari 2019 een subsidieaanvraag indienen.

Uitdagingen voor het voedselsysteem

De subsidieronde is een vervolg op de eerste succesvolle fase van FOOD2020. Daaraan hebben meer dan 500 mkb’ers uit de agri- en foodindustrie uit de Nederlands-Duitse grensstreek deelgenomen en hierdoor werden 25 banen en 20 traineeplekken gerealiseerd. In fase II ligt de nadruk op het aanpakken van sociale en maatschappelijke uitdagingen in het wereldwijde voedselsysteem. Bedrijven in de Nederlands-Duitse grensregio krijgen opnieuw de kans om hun innovatieve ideeën door te ontwikkelen en een stevige positie te verwerven in de markt.

Subsidie voor MKB

De subsidie (50% van de projectkosten met een max. van €67.500) is beschikbaar voor het midden- en kleinbedrijf. Aanvullend kunnen de bedrijven kennisinstellingen betrekken bij de projecten. Daarnaast kunnen naast de personeelskosten van de projectpartners ook diensten van derden worden gefinancierd.

Concrete vraagstukken

Een groot aanbod aan seminars en workshops geeft deelnemers aan het programma een goed inzicht in toekomstige ontwikkelingen in de foodsector. Nieuw zijn de zogenoemde Think Tanks waarin bedrijven gedurende langere tijd werken aan concrete vraagstukken als digitale uitdagingen, circulaire economie, clean labels en alternatieve eiwitbronnen.

Over FOOD2020

FOOD2020 is onderdeel van het INTERREG-programma Deutschland-Nederland en wordt mede gefinancierd door de Europese Unie, MWIDE NRW, het Niedersächsische Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung, het Nederlandse Ministerie van Economi-sche Zaken en Klimaat en de provincies Drenthe, Fryslân, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant en Overijssel.

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!