Landelijke bijeenkomst 'General Assembly' op 15 en 16 november
- 18 jul., 2016
- Agrofood & Biobased
- Bron: ROC West-Brabant
De ‘General Assembly’ (GA) is de landelijke bijeenkomst om alle successen, lessen en kennis die het netwerk rijk is, te delen met elkaar. Dit jaar vindt de 8e editie plaats, dag 1 in Bergen op Zoom, dag 2 in Breda.
Alle Centres of expertise, Centra voor innovatief vakmanschap en publiek-private samenwerkingen vanuit het Regionaal investeringsfonds worden hiervoor uitgenodigd. Maar natuurlijk ook hun partners, docenten en studenten zijn van harte welkom. Het doel van de tweedaagse conferentie is gemeenschapsvorming, uitwisseling en kennisontwikkeling. En natuurlijk een stukje zichtbaarheid aan de wereld waar met zijn allen zo hard aan gewerkt wordt: de transitie van het beroepsonderwijs.
Dag 1: 15 november 2016 (Bergen op Zoom)
Innovatiemarkt: Bedrijfsleven, lokale overheden, provinciale overheden etc. kunnen deze dag kennis te maken met wat er in Nederland met de Centra gebeurd. Er wordt gepresenteerd vanuit een soort markt kraampjes, kleine compacte locaties, waar in 15 minuten tijd een beeld geschetst wordt van wat er gebeurd met de focus op concrete resultaten. Inspirerend, visueel, spannend, zodat het impact heeft op het bedrijfsleven. Er moet wat blijven hangen!
Interesse om succesvolle projecten vanuit de Centre te presenteren aan de markt? Laat het snel weten. Kostendeelname: geen, alleen uw eigen materialen en bemanning voor de “stand”. Opbouw in de ochtend van 15 november, presentatiegedeelte is doorlopend van 14.00 – 17.00.
’s Avonds is er een informeel diner en netwerkmoment. Aansluitend eigen vervoer of per touringcar naar het hotel voor die deelnemers die overnachten.
Dag 2: 16 november 2016 (Breda)
De tweede dag vinden er naast een paar inleiders vanuit de markt, interactieve sessies plaats voor Centres, hun bedrijfsleven en andere marktpartijen. Dat gebeurt rond vier thema’s, die de Centres bezighouden. We delen onze ervaringen en die van de markt met elkaar: SHARING CREATION. Waar leer je meer van dan van collega’s te horen wat de markt wil, hoe je zaken aanpakt, hoe je de opleidingen betrekt? Die kennis en ervaring, die we hebben in het opbouwen en uitbouwen van onze Centres gaan we delen. Maar we willen ook van de markt horen wat ze verwachten, wat hun ervaringen zijn. Goede en slechte ervaringen willen we delen!
De vier thema’s zijn:
1. Hoe financier ik mijn Centre nu en op de lange termijn?
Hoe red ik mij op de lange duur? Wat zijn mijn ervaringen met de markt? Hoe ga je met interne concurrentie om? Allemaal vragen waar we mee te maken hebben. En van collega’s kun je goed leren.
2. Hoe betreed ik de internationale markt met mijn Centre?
Nederland is een exportland. Van kennis, van producten, van innovatie. Hoe treed ik als Centre toe, hoe bouw ik een netwerk op? Welke problemen kom je tegen?
3.Hoe kom ik tot een werkbaar concept voor Leven Lang Leren?
Er zijn al verschillende uitwerkingen bekend van het Leven Lang Leren concept. Maar hoe kunnen we als Centres daar een bijdrage aan leveren? Hoe vormen wij de vooruitgeschoven post om concepten te onderzoeken en te testen? Wat verwacht de markt van ons?
4. Hoe koppel ik de kennis die we opdoen goed en blijvend terug in het onderwijs?Er zijn verschillende manieren waarop Centres dit doen. Hoe brengen we de actualiteit van de markt bij studenten en docenten? Beklijft dat voldoende? Wat kunnen we leren van elkaar? Welke fouten moeten we vermijden? En welke eisen stelt de markt aan onze stagiairs of afgestudeerden?
Organisatie
De 8e General Assembly wordt georganiseerd door: CoE BBE, (CIV) Biobased Economy en CELTH.
Meer informatie over CIV Biobased:
Bekijk het complete profiel
Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!