-
BOM zet in op duurzame voedselsystemen
In Brabant werken we hard aan duurzame voedselsystemen om te zorgen dat er ook in de toekomst voldoende kwalitatief voedsel is voor iedereen, met respect voor onze leefomgeving. De BOM zet samen met ondernemers in op de transitie van dierlijke naar alternatieve eiwitten; versnelling van precisielandbouw en het tegengaan van verspilling.
- 22 jun., 2021
- Lees verder
- Agrofood & Biobased
-
HAS Hogeschool ondersteunt Delta Agrifood Business
Het bedrijfsleven én beroepsonderwijs gaan het Delta Agrifood Business (DAB) in Bergen op Zoom structureel ondersteunen om de agrofoodsector verder op de kaart te zetten. Alle strategische partners – waaronder HAS Hogeschool - hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend.
- 12 jan., 2021
- Lees verder
- Agrofood & Biobased
-
Kaas ‘van dichtbij’ doet landschap en boer in Midden-Brabant goed
Het verhaal van de Coöperatie Duinzuivel, die onlangs is opgericht, leest als een jongensboek. Een groep melkveehouders rondom de Loonse en Drunense Duinen nam het initiatief om melk lokaal af te zetten door er kaas van te laten maken. De eerste 600 kilo die ze maakten, was binnen no-time uitverkocht.
- 20 nov., 2020
- Lees verder
- Agrofood & Biobased
- 12-10 Boeren en tuinders delen duizenden appels uit bij zorghuizen en basisscholen
- 28-05 Bouw met het Business Innovation Program Food een nieuwe businesscase
- 17-02 Composteren biologisch afbreekbare plastics
- 11-12 Stadse voedselproductie in schijnwerpers bij Food and the City
- 05-11 Subsidie voor onderzoek naar relatie tussen inhoudstoffen en gezondheidseffecten groente en fruit
- 31-10 ARBAHEAT start met onderzoeksproject naar ombouw van kolencentrale tot biomassa energiecentrale
- 30-10 ‘Mijn Melk’: over keteninnovatie en het lef om klein te denken
- 09-10 Achtste themamaand We Are Food jaar van start
- 26-09 ROC West-Brabant investeert in toekomst van morgen met CIV Biobased
- 04-09 Cumulus zorgt voor luchtbevochtiging op maat
- 21-06 Project ‘Korte Keten 2.0 – Lokaal en Digitaal’ stoomt door naar tweede fase met 2 afstudeeropdrachten
- 05-06 We Are Food brengt gezond eten dichter bij de belevingswereld van de jeugd
- 24-05 Onthulling projectbord markeert mijlpaal proeftuin Goirle
- 16-05 Vierde themamaand We Are Food jaar van start
- 27-03 BrabantAdvies organiseert Brabantse gezondheidstafels
- 15-12 Proeven van het menu van morgen
- 10-11 Wetenschappelijke publicatie toont effect van FoodforCare aan