-
BOM zet in op duurzame voedselsystemen
In Brabant werken we hard aan duurzame voedselsystemen om te zorgen dat er ook in de toekomst voldoende kwalitatief voedsel is voor iedereen, met respect voor onze leefomgeving. De BOM zet samen met ondernemers in op de transitie van dierlijke naar alternatieve eiwitten; versnelling van precisielandbouw en het tegengaan van verspilling.
- 22 jun., 2021
- Lees verder
- Agrofood & Biobased
-
Zaaigeld Kringlooplandbouw voor ondernemers in Noordoost-Brabant
Agrarische ondernemers en andere vernieuwers in Noordoost-Brabant die de omslag naar kringlooplandbouw willen maken, kunnen vanaf deze week in aanmerking komen voor financiële ondersteuning. De nieuwe Bijdrageregeling Kringlooplandbouw Noordoost-Brabant stimuleert innovaties op bedrijfsniveau die bijdragen aan een duurzamere agri- en foodsector.
- 2 mrt., 2021
- Lees verder
- Agrofood & Biobased
-
Circular Food Center van start
Het Circular Food Center in Veghel, gemeente Meierijstad, is officieel van start gegaan. Het nieuwe kennis- en innovatiecentrum wil wereldwijd koploper en voorbeeld zijn in de aanpak van verspilling van voedsel en verpakkingen.
- 19 jan., 2021
- Lees verder
- Agrofood & Biobased
- 12-01 HAS Hogeschool ondersteunt Delta Agrifood Business
- 20-11 Kaas ‘van dichtbij’ doet landschap en boer in Midden-Brabant goed
- 22-10 Miljoenenproject transformeert CO2 tot groene grondstof in North Sea Port
- 12-10 Boeren en tuinders delen duizenden appels uit bij zorghuizen en basisscholen
- 10-08 AgroProeftuin De Peel test gewassen voor biobased economie
- 28-05 Bouw met het Business Innovation Program Food een nieuwe businesscase
- 14-05 HAS studenten bloggen over hoe foodsector geraakt wordt door COVID-19
- 17-02 Composteren biologisch afbreekbare plastics
- 18-12 Jonge foodvernieuwers maken toekomstdromen versneld waar
- 17-05 Taskforce Korte Keten maakt ondernemers sterker door samenwerking
- 11-12 Stadse voedselproductie in schijnwerpers bij Food and the City
- 05-11 Subsidie voor onderzoek naar relatie tussen inhoudstoffen en gezondheidseffecten groente en fruit
- 01-11 Maison van den Boer laat gerechten ‘voorproeven’ met Augmented Reality
- 31-10 ARBAHEAT start met onderzoeksproject naar ombouw van kolencentrale tot biomassa energiecentrale
- 30-10 ‘Mijn Melk’: over keteninnovatie en het lef om klein te denken
- 09-10 Achtste themamaand We Are Food jaar van start
- 26-09 ROC West-Brabant investeert in toekomst van morgen met CIV Biobased
Flexibel internationaal transport en een efficiënte opslag