Artikelen Regio Foodvalley

Nieuws

Regionale ontwikkeling Regio’s luiden noodklok: “Code Rood voor Corridor A1”

De bereikbaarheid van Midden- en Oost-Nederland, zowel over de weg als via het spoor, wordt de komende jaren slechter. Dat blijkt uit de Integrale Mobiliteitsanalyse (IMA) van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat die eind juni naar de Tweede Kamer is gestuurd.

Bedrijfsnieuws

Innovatie & MVO Uitreiking Innovatieprijs Regio Foodvalley 2021 in september

De uitreiking van de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2021 op 29 september kan wel eens het eerste grote event in de regio zijn waar ondernemers en mensen uit onderwijs en overheid elkaar na lange tijd weer ‘live’ kunnen ontmoeten. Een avond waarop innovatieve ondernemers en krachtige samenwerkingen een podium krijgen.

Ondernemerstips

Zakelijke dienstverlening Ondernemersdesk Regio Foodvalley: één plek voor alle vragen

De coronacrisis heeft de economie in Regio Foodvalley minder zwaar getroffen dan in andere regio’s. Dat klinkt positief, maar ook in deze omgeving kampen ondernemers met de gevolgen. Nu de steunmaatregelen afgelopen najaar zijn beëindigd, blijven ondernemers met uiteenlopende vragen achter, zo ervaart Dennis Gudden.

Projecten

Innovatie & MVO Verspillingsvrije week 2021 gaf perspectief

Van 7 tot 13 september was de verspillingsvrije week. In deze week ging heel Nederland voor verspillingsvrij, vol inspiratie én leuke acties. Als nationale proeftuin tegen voedselverspilling wordt in Regio Foodvalley nauw samengewerkt tussen bedrijven, kennisinstellingen, overheden en inwoners om verspilling tegen te gaan.

Interviews

Agrofood & Biobased ‘Crisis stimuleert om iets nieuws te gaan doen’

Het bedrijfsleven in Regio Foodvalley bruist. Juist in deze bijzondere tijden zien we in de regio veel nieuwe innovaties en unieke concepten ontstaan. En daar zijn we trots op. Pieter Vink van Boerenhart vertelt een inspirerend verhaal dat aantoont hoe juist in moeilijke tijden, mooie dingen ontstaan. Hij bezorgt sinds de coronacrisis met PuurDichtbij eten van de boer bij je thuis.