-
Pluim voor BioTrio: biologisch telen op grote schaal
Gedeputeerde Anne-Marie Spierings overhandigde een pluim aan Kees van Beek. Met deze aanmoedigingsprijs spreekt de provincie Noord-Brabant maandelijks haar waardering uit voor duurzame, innovatieve ideeën binnen de agrofoodsector.
- 21 jul., 2016
- Lees verder
- Agrofood & Biobased
-
Bedrijfsleven en wetenschap samen op stoom met innovaties tegen voedselverspilling
Een groot aantal levensmiddelenfabrikanten en supermarkten werkten de afgelopen jaren samen met onderzoekers van Wageningen UR Food & Biobased Research* en Top Institute Food & Nutrition (TIFN)** op het gebied van grondstofefficiëntie en reststromen.
- 23 mei, 2016
- Lees verder
- Agrofood & Biobased
-
FOOD2020: Toekomstoffensief voor de Nederlandse-Duitse foodsector
In september 2015 heeft de INTERREG VA-stuurgroep, het project FOOD2020 met een budget van 5,2 miljoen euro goedgekeurd. Deutsche Institut für Lebensmitteltechnik e.V. (DIL) in Quakenbrück heeft het project geïniteerd.
- 13 jan., 2016
- Lees verder
- Agrofood & Biobased
- 23-12 Gezondere en financieel aantrekkelijke kuikens met het X-Treck-systeem
- 03-07 Primeur Mars op seminar biobased food packaging
- 26-06 Opnieuw drie innovatieve projecten van start met REAP
- 21-04 Praktijkproeven ‘supergras’ Amsterdam ArenA in Blue Innovation Center Venlo
- 27-03 Biorizon benut huisvuil voor ontwikkeling biobased aromaten
- 29-09 Agrifood Capital werkt aan Greentech Park Brabant
- 02-04 Vijf hogescholen werken samen in Centre of Expertise Food
- 21-03 Groene Ruimte Experience legt verbindingen tussen groene vakgebieden
- 06-03 Groene Campus wil meer groene ondernemers trekken
- 25-11 Drieweg Advies speelt sleutelrol in aanpakken mestproblematiek
- 13-05 HAS Hogeschool en N&S Academy slaan handen ineen
- 02-05 NWO lanceert nieuw Food & Business Research Programme
- 12-09 Fonds voor Biobased industrie in Brabant
- 16-05 Sugar Project, ingenomen suikers bereiken niet langer meer het bloed