Artikelen HAS Hogeschool
Nieuws
Jaarlijks melden zo'n 200 studenten zich aan voor de studierichting Toegepaste Biologie aan de HAS Hogeschool in Den Bosch. Ook binnen deze richting worden techniek en technische innovatie steeds belangrijker. Daarom is de HAS in juli gestart met het lectoraat Innovatieve Biomonitoring.
- 22 jul., 2019
- Lees verder
- Onderwijs & Training
- 30-05 Injectie van 240.000 euro voor innovatie in Noordoost-Brabant
- 18-10 Eurocommissaris Hogan prijst Brabantse lef
- 30-10 AgriFood Capital organiseert bijeenkomst over herformulering in de foodsector
- 29-09 Officiële opening Grow Campus op 16 oktober
- 20-03 Ondernemersbijeenkomst ‘Op weg naar Personalised Food’
- 27-01 Hallo Markt ondersteunt Gelders food-mkb bij productintroductie
- 12-09 Bunzl en HAS Hogeschool onderzoeken verpakkingen in food e-commerce
- 07-08 Dag van de Coöperatie in Brabant
- 11-12 Record aantal studenten op groene hogescholen
- 16-10 Voedingsindustrie heeft jaarlijks 2000 MBO'ers nodig
- 29-08 International InsectCentre naar Brabant
- 31-01 Grote investering voor innovatief ondernemerschap Noordoost-Brabant
Bedrijfsnieuws
Na bijna tien jaar neemt DIck Pouwels per 1 januari 2021 afscheid als voorzitter van het College van Bestuur van HAS Hogeschool. Hij maakt de overstap naar voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen.
- 6 okt., 2020
- Lees verder
- Onderwijs & Training
- 08-09 HAS Hogeschool trots op 15 HAS-alumni in FOOD100 2020
- 09-12 Agrifood ontmoet datascience in nieuwe minor van HAS en Avans
- 18-06 HAS werkt mee aan toekomstverkenning Brabantse agrofood
- 28-05 SustainaBul 2019: HAS Hogeschool stijgt van de 16e naar de 4e plaats
- 14-02 HAS Hogeschool en werkveld pakken kennisvragen openbare ruimte aan
- 03-12 HAS Hogeschool zet volgende stap in lichtrecepturen met Certhon Spectrometer
- 22-08 HAS Hogeschool organiseert tweede editie Agrifood meets Geo
- 18-06 Winnaars HAS Awards 2018 zijn bekend
- 12-06 HAS Food Experience bemachtigt plek in finale EEPA-Awards
- 05-02 HAS Hogeschool en Harper Adams University sluiten nieuw Europees partnerschap
- 31-01 Ruim 1500 bezoekers 10e editie HAS Food Experience 2018
- 23-01 Olga Haenen nieuwe lector Nieuwe eiwitten INVIS bij HAS Hogeschool
- 22-01 HAS Hogeschool benoemt Antien Zuidberg als lector Design Methoden in Food
- 30-11 HAS Hogeschool benoemt Elies Lemkes-Straver als nieuwe lector Duurzaam Produceren
- 15-11 Tiende HAS Food Experience vindt plaats op 30 januari 2018
- 14-11 Paddenstoelensector door partnerschap Mushroom Valley en HAS
- 01-11 HAS maakt 4 bedrijfsopleidingen Food binnenkort online beschikbaar
- 11-10 Event: Skills Lab project trapt af op 13 oktober
- 03-10 HAS Consumerlab en ZLTO helpen ondernemers
- 27-09 HAS Hogeschool volgens Keuzegids 2e beste middelgrote hogeschool
- 21-09 Komst van HAS naar Bergen op Zoom biedt kansen voor West-Brabant
- 05-09 GrowWise van Philips Lighting wint Agrofoodpluim
- 20-07 Event: AgriFood meets Geo-informatie
- 18-07 12.500ste hbo-diploma uitgereikt bij HAS Hogeschool
- 30-06 HAS-studenten diervoeding ontvangen studiebeurs van bedrijfsleven
- 06-06 HAS Hogeschool presenteert: Food Trend College Gezonde Verleiding
- 01-06 Stemming HAS Awards 2017 geopend
- 22-05 HAS Hogeschool tevreden met resultaten Nationale Studenten Enquête
- 16-05 Studenten en docenten HAS ontwikkelen dataonderwijs via ‘Datacrunching’
- 15-05 Nieuwe plantaardige minor HAS Hogeschool haakt in op 'groene ewitten'
- 12-05 Hechtere samenwerking HAS, Naktuinbouw en Breedwise
- 10-04 Gemeente Meierijstad roept ondernemers op tot aanleveren visie
- 10-04 Locatie Venlo van HAS Hogeschool blijft groeien
- 15-03 Dutch School of Quality gestart door HAS Hogeschool, KTBA en N&S
- 28-02 HAS-studenten: ‘Boerenbedrijf wordt beter zichtbaar’
- 17-01 Nieuwe lectoren 'Innovatief Ondernemen met Natuur' bij HAS benoemd
- 08-11 Small Private Online Course (SPOC): meerwaarde voor het onderwijs
- 31-10 Grow Campus organiseert Open Innovatie Event
- 14-10 AgriFood Pluim voor HAS-keuzevak Werk aan wereldwijde voedseldialoog
- 28-09 HAS beste hogeschool volgens 'beste studies'-onderzoek Elsevier
- 16-09 HAS Hogeschool en Technasium gaan meer samenwerken
- 30-08 ABG-gemeenten maken werk van biobased economie
- 19-08 HAS lanceert cursus AgriFood producten vermarkten
- 04-08 Deelnemers gezocht voor HAS Consumerlab
- 19-07 Eerste HAS-afstudeerders Geo Media & Design en International Food & Agribusiness
- 08-07 Studenten HAS leren elkaars discipline kennen
- 05-07 HAS Hogeschool wil zich nadrukkelijker laten zien in de Zuidwestelijke Delta
- 21-06 Student Joshua van Wersch, bedrijven Texplor en Lucassen winnen HAS Awards
- 25-05 8 successen voortgekomen uit de HAS Food Experience 2016
- 05-04 Prototype Vertifood in de hal van HAS Hogeschool
- 25-03 HAS Consumerlab officieel gestart: proeftuin voor ondernemers
- 14-03 Lezing over 'Biomimicry in het MBO' bij HAS Hogeschool
- 03-03 Liz Chermin benoemd tot lid van het College van Bestuur van HAS Hogeschool
- 22-02 Corné Verhees nieuwe opleidingsdirecteur bij Voedingsmiddelentechnologie HAS
- 09-02 Spongecake Quick&Easy grote hit op Food Experience 2016
- 12-01 Inspiratiesessie over Community Building bij HAS Hogeschool
- 02-12 HAS Food Experience 2016 op 2 februari
- 28-10 Dutch Agri Food Week: grote rol voor HAS in Noordoost-Brabant én Noord-Limburg
- 27-10 Nieuw Bosch Culinair evenement op 1 november
- 15-10 Jeroen Bos nieuwe directeur HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen
- 04-09 Aftrap minor ‘Wereldwijde Voedseldialoog’ voor HAS-studenten in Provinciehuis
- 31-07 Nieuwe Sectorcursus Food voor professionals bij HAS Hogeschool
- 15-07 HAS doet onderzoek naar Boekelse agrofoodsector
- 14-07 75 HAS Food professionals betreden Nederlandse foodsector
- 22-06 HAS en ZLTO introduceren minor 'Ondernemerschap in het familiebedrijf'
- 19-06 Studente Rowie Rooth, Gemeente Oss en het Peelnetwerk winnen HAS Awards
- 16-06 MeatGreen wint tweede prijs Bachelor’s Award 2015
- 03-06 Nieuw lectoraat Nieuwe Business Modellen bij HAS Hogeschool
- 01-06 HAS Awards Duurzame Samenwerking: Bavaria, Gemeente Oss en Bayer CropScience
- 20-05 Duitse minister-president deelstaat Sachsen-Anhalt bezoekt HAS Hogeschool
- 20-05 Post-hbo-cursus voor kwaliteitsmanagers in Food krijgt hoge waardering
- 04-05 Landerd werkt samen met ondernemers aan AgriFood Capital
- 23-04 20 nominaties voor de InnovAward, waaronder Flora Fluids
- 23-04 HAS Hogeschool en Flynth voorzien in opleidingsbehoefte tuinbouw
- 09-04 2e editie trendcollege Kennismaking met de insectenketen
- 03-04 HAS-Studenten doen onderzoek naar gekoelde ligbox voor koeien
- 30-03 HAS-toppers presenteren concepten op VMT Food Event 2015
- 17-03 HAS organiseert Marketing Podium op 24 maart
- 13-03 Sectorcursussen HAS zijn populair en sluiten goed aan bij de markt
- 06-03 Groene Ruimte Experience 2015: waar leiden wij studenten eigenlijk voor op?
- 24-02 HAS Hogeschool houdt trendcollege ‘Kennismaking met de insectenketen’
- 12-02 Podium over voeding in de media bij HAS Hogeschool
- 10-02 Trends centraal tijdens 7e Food Experience van HAS Hogeschool
- 27-01 90 studenten food-opleidingen presenteren hun eindwerk aan bedrijfsleven
- 27-01 Groene Ruimte Experience bij HAS Hogeschool
- 16-01 HAS Food Experience 2015 op 3 februari
- 13-01 HAS-student doet vervolgonderzoek naar menulabeling in de horeca
- 08-01 HAS Hogeschool locatie Den Bosch houdt 17 januari open dag
- 23-12 HAS-studenten gaan in Turijn op zoek naar het zwarte goud
- 12-12 Bouw ‘CCGS’ in Innovatoren goed op schema
- 08-12 Hoge CEDEO-score voor bedrijfsopleidingen HAS
- 28-11 Aanbevelingen Onderwijsraad voor HAS al dagelijkse kost
- 18-11 Mathee Kamp wil van of-of denken naar en-en optimalisatie
- 17-11 Studenten Bachelor Class schetsen ondernemerslandschap van de toekomst.
- 06-11 HAS Hogeschool locatie Den Bosch houdt 15 november open dag
- 31-10 HAS Hogeschool nu virtueel te bezoeken via Google
- 24-10 Studenten presenteren plannen over Oss in 2030...
- 13-10 Edo Dijkman nieuwe opleidingsdirecteur HAS Hogeschool
- 13-10 HAS Hogeschool stijgt naar 5e plaats in Keuzegids 2015
- 26-09 Toegepaste Biologie HAS Hogeschool krijgt bijzonder kenmerk ‘Toegepast Praktijkonderzoek’
- 09-09 AgriFood Capital zoekt kwartiermaker
- 04-09 Onderwijs en bedrijfsleven komen samen tijdens lezing Pivot Park
- 29-08 Dubbel aantal aanmeldingen HAS Hogeschool in Venlo
- 17-07 Nieuwe MVO Expeditie Zuid Nederland in najaar van start
- 15-07 HAS Hogeschool groeit in studentenaantallen én in kwaliteit
- 26-06 HAS studenten genomineerd voor Food Valley Award 2014
- 24-06 De winnaars van de HAS Awards 2014 zijn bekend!
- 19-06 HAS en Flynth lanceren opleiding Bedrijfskunde voor tuinbouw
- 16-06 HAS Hogeschool ontvangt bronzen bul voor duurzaamheid
- 18-04 Branche-erkenning voor Bedrijfskunde voor de Tuinbouw
- 02-04 Genomineerden HAS-awards 2014 bekend
- 18-02 Nieuw evenement HAS Hogeschool gericht op groene ruimte
- 06-02 Scelta Mushrooms nieuwe partner HAS Hogeschool
- 31-01 Groene Ruimte Experience nieuw event bij HAS Hogeschool
- 15-11 HAS Hogeschool start met Lectorraad coöperatie & cocreatie
- 28-10 Huub Dormans benoemd als directeur OndernemersLift+
- 10-10 HAS Business Event - It's a small, small world
- 03-10 Nieuwe vestiging HAS Hogeschool in Venlo geopend
- 14-08 Netwerkbijeenkomst HBO onderwijs Omgevingsdiensten
- 17-07 HAS Hogeschool publiceert jaarverslag over 2012
- 04-07 MVO Expedities in de agrofoodsector nu ook in Zuid-Nederland
- 03-07 Bouw Feed Design Lab medio 2013 van start
- 17-05 Provincie Brabant stelt 'Groene Doelen'
- 15-05 HAS Year Event met thema Voeding & Gezondheid
- 01-05 Uitreiking HAS Awards 2013 op 23 mei
- 19-04 HAS Ondernemend Café
- 19-03 HAS-studenten presenteren innovatieve concepten stadslandbouw
- 08-03 Onderwijsbeurs in Duitsland groot succes voor HAS Hogeschool
- 04-03 Nieuwe sectordirecteur food-opleidingen HAS Hogeschool
- 21-02 Vijfde Food Design Experience in teken van FoodManShip
- 05-02 HAS Hogeschool en ZLTO organiseren Open Data Estafette
- 18-01 Panel over hippische sector bijeen bij HAS Hogeschool
- 14-01 FoodManShip op Food Design Experience 2013
- 10-01 HAS Hogeschool gaat kennis uitwisselen in Midden-Amerika
- 20-12 HAS KennisTransfer gaat VBZ helpen bij strategie voor MVO
- 12-11 Versterking samenwerking tussen HAS Hogeschool en Rabobank
- 27-09 HAS Den Bosch opent vestiging in Venlo en krijgt nieuwe naam: HAS Hogeschool
- 10-09 Nieuw lectoraat Innovatie en Ontwikkeling bij HAS Hogeschool
- 04-07 Samenwerken met een kennisinstelling?
- 22-06 Interactieve terugblik op HAS Year Event
- 23-05 "Lekker in je Vel: Delen en Doen!"
- 27-04 Innovatieve ondernemers geven zich op voor Battle of Greenhouses!
Ondernemerstips
Datascience speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Zo ook in de agrifoodsector. We kunnen steeds meer dingen meten en de hoeveelheid beschikbare data is inmiddels enorm. Maar wat kun je vervolgens met die data? Deze serie masterclasses richt zich op ondernemers in de agrifood die met data waarde willen creëren binnen hun bedrijf.
- 17 feb., 2020
- Lees verder
- Onderwijs & Training
Projecten
HAS Hogeschool is afgelopen najaar een onderzoek gestart om te kijken hoe zij haar ondernemersonderwijs kan verbeteren. Uitgangspunt daarbij is de ‘leefwereld’ van de student: tegen welke vraagstukken loopt hij of zij aan bij het starten van een eigen bedrijf?
- 24 aug., 2020
- Lees verder
- Onderwijs & Training
- 14-05 HAS studenten bloggen over hoe foodsector geraakt wordt door COVID-19
- 19-11 HAS en Food Tech Brainport werken samen aan expertisecentrum food en technologie
- 21-03 HAS Hogeschool ondertekent convenant Groene Cirkel Duurzame Fritesketen
- 21-01 Hartstikke Gruun Groenteplakken wint Impactprijs Groen Onderwijs
- 05-11 Subsidie voor onderzoek naar relatie tussen inhoudstoffen en gezondheidseffecten groente en fruit
- 12-09 HAS Hogeschool start met nieuwe minor omtrent energietransitie in de gemeente Oss
- 21-06 Project ‘Korte Keten 2.0 – Lokaal en Digitaal’ stoomt door naar tweede fase met 2 afstudeeropdrachten
- 24-05 Project ‘Korte Keten 2.0 – Lokaal en Digitaal’ door naar tweede fase
- 21-11 HAS-studenten aan de slag met ‘Today’s Food Challenges’
- 13-11 Samenwerking HAS Hogeschool en CZAV bij bodemproblematiek in Zuidwestelijke Delta
- 26-10 Zo ziet de Biobased Economy eruit buiten Europa
- 17-10 Nieuw consortium HAS start project gericht op eiwittransitie
- 27-09 Studenten HAS Hogeschool doen mee aan Summerschool Landschapstriënnale
- 26-09 HAS innoveert met bedrijven in High Tech teelt- en kasfaciliteiten
- 23-08 Nieuwe businessmodellen voor landbouw- en voedseltransitie
- 18-07 Project SCOUT: hogescholen werken aan sensortechnologie tomatenteelt
- 13-07 Werken aan gezondere voedingsmiddelen op HAS Hogeschool
- 10-07 Grow Campus Den Bosch praat over de kracht van big én small data in agrofood
- 28-06 Interview met Gert de Raaff HAS-stuurgroeplid Zuidwestelijke Delta
- 27-06 Project Regional Skills Labs steunt veranderingen in agrarische sector
- 16-06 Studenten presenteren onderzoek ‘Van groenafval naar vitale bodem’
- 08-06 Nieuwe SPOC Mushrooms: HAS en Delphy brengen kennis naar internationale markt
- 09-05 Business Developer HAS Kennistransfer bezoekt Silicon Valley
- 24-04 Het Insectlab: “We ontwikkelen kennis om de sector te versnellen
- 10-04 HAS verricht onderzoek voor gemeente Bernheze
- 23-12 Studenten Avans en HAS bedenken ideeën in 'AH Innovation Cooker'
- 19-12 Kennisinstellingen helpen boeren met proeftuinen duurzame landbouw
- 22-11 'Stressweek' voor HAS-studenten Geo Media & Design
- 16-11 Scrum-methode nieuwe werkvorm bij HAS minor
- 29-06 HAS-studenten ontwikkelen basisconcept ‘Beleeftuinen in Maasduinen’
- 04-02 Studenten Milieukunde doen via Living Lab Biobased Brazil onderzoek naar afvalwater
- 26-01 “Samen delen wij één doel: maximale duurzaamheid”
- 18-09 Wethouder enthousiast over ecologische stadsvisie HAS-studenten
- 25-08 GROW Campus zorgt voor betere aansluiting arbeidsmarkt foodsector
- 25-08 HAS-studenten helpen voedseltransitie vooruit
- 10-07 Onderzoek naar gebruik van LED verlichting bij algenkweek
- 21-04 Praktijkproeven ‘supergras’ Amsterdam ArenA in Blue Innovation Center Venlo
- 09-01 HAS-studenten adviseren Bavaria over MVO-beleid
- 25-11 Blue Innovation Center gaat de uitdaging om een blauwe economie te creëren aan
- 02-04 Vijf hogescholen werken samen in Centre of Expertise Food
- 21-03 Groene Ruimte Experience legt verbindingen tussen groene vakgebieden
- 17-05 Sterker worden door samenwerking
- 13-05 HAS Hogeschool en N&S Academy slaan handen ineen
- 21-01 HAS Studenten werken aan metropolitane voedselzekerheid
- 14-12 HAS-studenten winnen 20.000 euro in innovatiewedstrijd
Interviews
HAS Hogeschool is afgelopen najaar een onderzoek gestart om te kijken hoe zij het ondernemersonderwijs kunnen verbeteren. Uitgangspunt daarbij is de ‘leefwereld’ van de student: tegen welke vraagstukken loopt hij of zij aan bij het starten van een eigen bedrijf?
- 12 mei, 2020
- Lees verder
- Onderwijs & Training
- 11-11 Alumni HAS Hogeschool volgen bij ABAB een speciaal HAS CarrièrePad
- 29-03 Technologie, data en dieren: een mooie combinatie op HAS Hogeschool
- 07-12 Trendsettende HAS wil ingezette lijn doortrekken
- 18-02 18 maart Carrièredag: ontmoetingsplaats voor bedrijven en studenten
- 26-05 Het onderwijssysteem moet veranderen. Op naar een Talent Based Society